Predsjednica o “projektu Bruna Esih” i slučaju Agrokor

ožujak 28, 2017 maxportal
Share Button

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je kazala da ni ona niti njezin Ured nisu umiješani u predstojeća lokalne izbore te demantira da je uvučena u bitku za ‘projekt Esih’. U izjavi novinarima po završetku sastanka s češkim predsjednikom Milošom Zemanom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da mora demantirati netočne napise u medijima jer je “stabilnost države, kako u predizborno, tako i postizborno vrijeme, iznimno bitna”.

“Zato moram najodlučnije kazati da apsolutno ni ja niti moj ured, nismo niti ćemo, izravno ili neizravno, biti umiješani u sljedeće lokalne izbore”, rekla je predsjednica.

Jedino će izaći na glasovanje, a u razdoblju lokalnih izbora veći dio vremena provest će izvan države i koncentrirati se na vanjskopolitičke aktivnosti.

Predsjednica: Moj savjetnik ne sudjeluje u kampanju Brune Esih

Tjednik “Nacional“ u članku pod naslovom “Kako je Predsjednica uvučena u bitku za ‘projekt Esih’“, tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih “stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih”.

Predsjednica kaže da je riječ o “uvođenje zabune i neprovjerene informacije u javni prostor” te poručuje kako bi “doista voljela da kad netko piše o meni osobno ili Uredu, da se obrate za naše mišljenje i naš stav”.

Ustvrdila je da njezin savjetnik Radeljić ni na koji način ne sudjeluje u predizbornoj kampanji za izbore. “Ni ja niti moj Ured nemamo nikakve veze s predizbornom kampanjom za lokalne izbore”, kazala je.

O Agrokoru: Odgovornost je na vlasnicima i upravi

Grabar-Kitarović nije htjela komentirati najavljeno donošenje zakona o postupku izvanredne uprave, koji je u javnosti prozvan “lex Agrokor”, ali je poručila kako u vezi budućnosti te kompanije najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu Agrokora.

“Što se tiče Agrokora – najbitnija su dva elementa. Zadržati stabilnost gospodarstva, a time i hrvatske države, te sačuvati radna mjesta. I drugo – najveća odgovornost leži i dalje na vlasnicima i vodstvu tvrtke”, ustvrdila je Grabar-Kitarović dodavši kako osobno nije uključena u procese vezane uz Agrokor.

MP/Foto:

 Komentari
Share Button