Pupovac ne zna bi li napadao Vladu ili ju branio, a Crkvu napada stalno

svibanj 21, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je bio na predstavljanju Biltena SNV-a poslao nekoliko potpuno kontradiktornih poruka. Malo bi podržao Vladu, a malo bi ju napadao.Pokušao je obrazložiti zašto ne želi nove izbore.

“Najjednostavnije rješenje bi bilo izaći iz vladajuće koalicije i što onda? Nakon toga dobiti neizvjesnost oko toga tko će preuzeti vlast i Vladu?”, kazao je i u tom kontekstu spomenuo “crkvene krugove koji žele preuzeti dominacijiu nad hrvatskom politikom i koji mobiliziraju cijelu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova”.

Onda je kazao zašto podržava Vladu

“Mi smo tu smo zato da spriječimo ili da odložimo, ako je već nužno, da se dogodi veće zlo, a nisam siguran koliko ćemo uspjeti i nisam siguran da neće doći. Ovo prvi put javno kažem, a to kažem zbog toga što i mediji imaju svoj dio odgovornosti, i mediji imaju svoju ulogu da prepoznaju to zlo i da glasno i jasno kažu što o njemu misle.”

Nakon toga je napao Crkvu:

“Problem većine je taj što su u njoj Pupovac i Srbi, to percipira i crkva. Ljude se poziva da potpišu referendumsku inicijativu da više ne bude Pupovca. I ova se Vlada proziva da bi se na vlast doveli oni koji otvoreno mrze”, poručio je Pupovac.

Nakon toga je napao i Vladu koju podržava:

“Ne provode se zakoni, širi se i dalje govor mržnje i netolerancija. Vladajući nemaju snage ograditi se od fašizma. Koji su to akteri koji iz pozadine prouzrokuju ovakvo stanje?”

M.Marković/foto:

 

Komentari
Share Button