Šeks predlaže da HDZ kandidira Jadranku Kosor za Zagreb

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Dva i pol mjeseca prije lokalnih izbora (21. svibnja) HDZ još nije objavio tko je njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba, koga će kao najjača stranka suprotstaviti Milanu Bandiću.Nekoliko kandidata koje je vrh stranke  želio u utrci za Zagreb otklonili su takvu mogućnost. Ponudu su otklonili Drago Prgomet, Željko Reiner, Zdravko Marić, Domagoj Milošević i Ivanka Maletić 

Ponudu će vjerojatno otkloniti i “rezervni” kandidat Andrija Mikulić jer je već mjesecima podvrgnut medijskom  (i stranačkom) ponižavanju. Iako je predsjednik zagrebačkog HDZ-a u obzir za kandidaturu dolazi samo ako baš nikoga drugoga ne nađu.

Zanimljivu informaciju objavio je prije nekoliko dana portal Direktno.hr, inače vrlo blizak vladajućoj stranci, pa tu priču, iako zvuči nevjerojatno, ne treba odbaciti.

Prema informacijama tog portala dio članova stranke Jadranku Kosor, bivšu predsjednicu stranke i Vlade, nameće kao HDZ-ovog kandidata za Zagreb. Kosoricu, prema pisanju novinara direktno, kod šefa stranke Plenkoviću, zagovaraju Vladimir Šeks i Davor Božinović, predstojnik premijerova ureda. Navodno su već angažirani i PR stručnjake kako bi progurali tu ideju.

Gubila je sve izbore na kojima se natjecala

O toj  ponudi nije se razgovaralo u tijelima stranke, a većina HDZ-ovaca zgrožena je tom idejom. Jadranka Kosor oštro kritizira stranku, a poglavito predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koji ni osobno ni kao političarku, ne može smisliti.

Kosor je, u vrijeme Tomislava Karamarka, izbačena iz stranke odlukom Visokog časnog suda HDZ-a u ožujku 2013. godine, pod optužbom da je prekršila Statut te izjavama nanosila štetu HDZ-u.

Prethodno je izgubila predsjedničke, parlamentarne i stranačke izbore, a u natjecanju za predsjednika HDZ-a desna ruka bio joj je Vladimir Šeks, a iz dvorane Lisinski, koju je žalobno napustila nakon gubitka stranačkih izbora, ispratio ju je upravo Plenković.

Nakon protjerivanja iz HDZ-a nije otišla u  političku mirovinu. S Ivom Josipovićem i Radimirom Čačićem ponovo je ušla u izbornu utrku i opet izgubila.

M. M./foto: FaHKomentari
Share Button