Stanimirović je odveo mog supruga Marijana, a poslije prikrivao zločin i lažno svjedočio

veljača 15, 2015 maxportal
Share Button

SLAVICA POPOVIĆ je prije izvjesnog vremena novinarima svjedočila da je Vojislav Stanimirović organizirao odvođenje njenog ranjenog supruga, hrvatskog branitelja Marijana Popovića, iz obiteljske kuće u Tovarniku početkom listopada 1991. godine. Rekao je da ga i traže već dva dana jer on je ratni zarobljenik. Bio je u zelenoj vojnoj odori i imao je pištolj.Rekao joj je da će poslati milicajce po njega i ubrzo su stvarno došla trojica naoružanih i odvela ga u auto, posjela ga na zadnje sjedište između dvojice, a ovaj treći je vozio. Slavici su rekli su da ga voze u Srijemsku Mitrovicu na liječenje, ali od tada ga više nikada nije vidjela.

Danima nakon što je Marijan odveden, dr. Ljeposava Stanimirović je govorila gđi Popović kako joj je suprug u Mitrovici i da se oporavlja, a u to vrijeme već je bio ubijen.stanimirović

Slavica Popović svjedoči: „Svaki put kada Vojislava Stanimirovića vidim na televiziji, protrnem, a kada autom prođe kraj naše kuće kada ide majci, okrene glavu. Poslije smo doznali da je Marijan ubijen 7. listopada i zakopan na njivi prema Šidu između četvrtog i petog bora. Kada smo se vratili iz progonstva, ekipa za ekshumacije Ivana Grujića bezuspješno je tražila Marijanove posmrtne ostatke.“

Vojislav Stanimirović je bio nadležan svojoj supruzi dr. Ljeposavi Stanimirović i dr. Draganu Martinoviću koji su u listopadu i studenom 1991. godine, kako bi zataškali pokolj u Tovarniku, izdavali lažne potvrde o načinu smrti barbarski ubijenih mještana bez pregleda tijela ubijenih.

Postoji osnovana sumnja da su Vojislav Stanimirović, dr. Ljeposava Stanimirović, dr. Dragan Martinović i Slavica Bakrač u svojstvu svjedoka 2011. godine, dali lažne iskaze u postupku koji se vodi na Županijskom sudu u Vukovaru za ratni zločin počinjen u Tovarniku.

Slavica Popović je na Županijskom sudu u Vukovaru 12. srpnja 2011. godine pred sucem i Sudskim vijećem pod prisegom posvjedočila, da je sa svekrvom nekoliko dana skrivala ranjenog supruga Marijana. Onda je došao Vojislav Stanimirović i njihova milicija po njega i odveli ga.

Tekst i foto: Antun Ivanković

Komentari
Share Button