Suspendiran šef zagrebačke krim policije, optužbe su vrlo ozbiljne

siječanj 3, 2018 maxportal
Share Button

ZVONIMIR PETROVIĆ, načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj, suspendiran je  s dužnosti. Sumnjiči ga se da je počinio teže povrede službene dužnosti.Petrović je suspendiran još uoči Božića, a danas je ta informacija i službeno potvrđena.

– Privremeno je udaljen iz službe 22. prosinca 2017. godine zbog sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti navedene u članku 96. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona u policiju – potvrdili su u Ministarstvu unutarnjih poslova, piše 24sata

Neslužbeno se doznaje da se Petrović sredinom prosinca, samo dan nakon što se vratio s godišnjeg odmora, usprotivio uhićenju Ice Matekovića koja je koristio automobil s krivotvorenim papirima i omogućio mu da se brani sa slobode. 

Mateković je svojedobno bio osuđen kao jedan od otmičara sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Sedmogodišnju kaznu izdržao je 2012. godine.

Prošlo ljeto bio je uhićen jer je pokušao utjecati na svjedoke. Sumnjičilo ga se da je 1. lipnja lani poslao dvije prijeteće poruke osobi koja je baš taj dan trebala doći na policiju kako bi prepoznala osobe protiv kojih je policija provodila kriminalističko istraživanje zbog prijevara i krivotvorenja isprava.

Policija je Matekoviću sredinom prosinca pretražila vozilo koje je koristio te nakon toga protiv njega podnijela prijavu.

Iako je u koordinaciji s DORH-om bilo dogovoreno da se Matekovića uhitie i zatraži određivanje istražnog zatvora, Petrović je donio odluku da protiv Matekovića prijava ide redovnim putem, bez pritvaranja.

Serija smjena u policiji

Tako će Petrović, najvjerojatnije, proći isti postupak kao i njegov prethodnik Željko Dolački, koji je, nakon što je iz središta krim policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu u travnju 2016, ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata, završio na disciplinskom sudu MUP-a.

Na tom sudu Dolački je dobio otkaz te se žalio Upravnom sudu, a na Županijskom sudu u Zagrebu traje suđenje u kojem je optužen za krađu novca i zlata iz sefa u sjedištu zagrebačke policije u Heinzelovoj ulici.

Nedavno je smijenjen i Dean Savić, načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminala u PNUSKOK-u, koji je dio Ravnateljstva policije.

MP/Foto:screenshot Dnevnik.hr

Komentari
Share Button