Švaljek o koaliranju: ”S jednom listom sigurno nećemo”

ožujak 29, 2017 maxportal
Share Button

Anketa je lijepo pokazala da sam jedina istinska alternativa Milanu Bandiću i jedina koja ga mogu pobijediti, poručila je Švaljek.


Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek u utorak je istaknula kako su rezultati ankete pokazali da je ona “jedina istinska alternativa Milanu Bandiću” te poručila kako njezina lista sigurno ulazi u zagrebačku Gradsku skupštinu gdje će osvojiti značajan broj mandata, a s Listom Milana Bandića, kaže, neće koalirati.“Anketa je lijepo pokazala da sam jedina istinska alternativa Milanu Bandiću i jedina koja ga mogu pobijediti te donijeti stvarnu promjenu u Zagrebu“, izjavila je novinarima nestranačka gradska zastupnica Sandra Švaljek u stanci sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Istaknula je da kao nezavisna kandidatkinja može okupiti građane cijelog političkog spektra, neovisno o njihovom ideološkom opredjeljenju te da joj upravo to daje snagu i dovodi je do pobjede.

Na pitanje smatra li i dalje da je HNS trgovačka stranka, Švaljek je rekla da se u zadnjih mjesec dana vidjelo kako su se pregovori između SDP-a i HNS-a zapravo svodili na podjelu fotelja i političkog plijena.

“Mislim da nikako ne smijemo Zagreb gledati kao na politički plijen nego na grad koji ima niz problema, a osim toga i perspektivu dobrog razvoja koja se zapravo izgubila u takvim pregovorima. U pregovorima su naprosto građani postali drugorazredni, a prvorazredni je postao taj politički plijen – dakle, veliki gradski proračun, stotine fotelja. A mislim da to zapravo i vrijeđa Zagrepčane i daje im jasnu poruku o tome kakva je njihova uloga u ovim izborima”, ocijenila je Švaljek.

“To možda garantira određeni broj mandata u Gradskoj skupštini, ali sigurno ne dovodi do promjene i kao da daje ‘vjetar u leđa’ Milanu Bandiću”, ocijenila je Švaljek.

Na upit s kim ne bi ni pod kakvim uvjetima koalirala u slučaju da njezina lista uđe u Gradsku skupštinu, a što vjerojatno hoće, Švaljek je odgovorila da je to već isticala u nizu prilika.

Moja lista sigurno ulazi u Skupštinu i osvojit će zasigurno značajan broj mandata, a sigurno nećemo koalirati s Listom Milana Bandića”, poručila je Švaljek.

A na pitanje hoće li koalirati s HNS-om i SDP-om Švaljek je ponovila: “Vrlo jasno sam rekla – nećemo koalirati s Listom Milana Bandića”. (Hina)Komentari
Share Button