Tko je Drago Prgomet, novi adut HDZ-a: Ratnik koji je spasio život Ranku Ostojiću

ožujak 16, 2017 maxportal
Share Button

Drago Prgomet je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, odlučio je Gradski odbor HDZ-a na sjednici na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. 

 “Gradska organizacija, a prije toga Predsjedništvo gradske organizacije je donijelo jednoglasne odluke da je naš kandidat na predstojećim lokalnim izborima za poziciju gradonačelnika grada Zagreba profesor Drago Prgomet. Moramo poštivati odluke stranke, učinit ćemo sve da pobijedimo. Mi vjerujemo da možemo imati gradonačelnika i vjerujemo u pobjedu našeg kandidata”, istaknuo je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da je Prgomet dobio apsolutnu podršku svih članova Gradskog odbora, a prije toga i Predsjedništva Gradskog odbora, a naravno i da uživa potporu vodstva stranke.

U Dragi Prgometu koji je ujedno i moj prijatelj mislim da imamo sjajnoga kandidata, čovjeka koji će dati osobno sve od sebe da HDZ uz njegovo vodstvo u ovim izborima uz potporu članstva, organizacije, simpatizera, naših birača ostvari sjajan pobjednički rezultat. Uvjeren sam da je Gradski odbor danas donio odličnu odluku i čestitam svim kolegicama i kolegama na povjerenju koje su ukazali profesoru Prgometu”, poručio je Plenković.

HDZ je uvjerljivo najpoplarniji

Istaknuo je kako je Drago Prgomet poznat, etabliran političar, čovjek s respektabilnom profesionalnom karijerom ali isto tako izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem na kojem je dokazao da je u stanju boriti se i za svoje ideje i za svoje političke projekte.

“Smatram da uoči lokalnih izbora s njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom na izborima za grad Zagreb i to za izbor gradonačelnika, a naravno i za dobar rezultat, puno bolji nego dosad  za Gradsku skupštinu, naglasio je predsjednik HDZ-a.

HDZ danas uživa potporu, prema anketama ispitivanja javnog mnijenja između 32 i 35 posto. Vodi stabilnu Vladu, ima snažnu parlamentarnu većinu, vodi politiku koja je na dobrobit hrvatskih ljudi”, ocijenio  je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je najavio da će sutra na Središnjem odboru stranke biti niz osvježenja, niz novih kandidatkinja i kandidata, osobito u velikim urbanim sredinama.

Spasio život Ranku Ostojiću

Drago Prgomet rođen je u Žeravcu kod Dervente 1965. godine, po struci je specijalist otorinolaringolog. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., te uz polaganje nekih diferencijalnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao zvanje doktora znanosti.

Prgomet  je dragovoljac Domovinskog rata, a kao ratni 2014. godine u Večernjakovoj biblioteci objavio je knjigu “Sakupljači gelera”.

Kao član HDZ-a bio je od 2003. do 2006. zastupnik u Hrvatskom saboru, a na 15. Općem saboru HDZ-a 2012. godine izabran je za zamjenika predsjednika  stranke. Nakon sukoba s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom 2015. godine dao je ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke.

Potom je pristupio Mostu nezavisnih lista, a tijekom pregovora o formiranja Vlade nakon parlamentarnih izbora 2015. odigrao je nejasnu ulogu u pregovorima Mosta i SDP-a što jena kraju  rezultirao njegovim izbacivanjem iz te stranke nakon čega su HDZ i Most formirali Vladu s Tihomirom Oreškovićem kao premijerom.

Samo tjedan dana po izbacivanju iz Mosta registrirao je stranku HRID, što je izazvalo negodovanje u javnom životu Hrvatske jer se u drugim slučajevima za registraciju političke stranke čeka i po nekoliko mjeseci.

Nakon što je na čelo HDZ-a došao Andrej Plenković, Prgomet se u rujnu prošle godine vratio u HDZ.

Iz medicinske karijere poznat je slučaj operacije bivšeg SDP-ova ministra Ranka Ostojića kojem je Prgomet u kritičnim trenucima spasio život.

MP/Foto:Komentari
Share Button