Todorić tvrdi da je od Rusa ugrožena nacionalna sigurnost RH, ali nudi i rješenje

9 prosinca, 2021 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ivica Todorić je ponudio jedan od modela koje RH može (treba) provesti , a za koji tvrdi da bi bio novi zamah u zaštiti nacionalnih interesa. Uvodno piše da je u Hrvatsku prodro ruski kapital u ključnne strateške grane u tolikoj mjeri da je ugrožena nacionalna sigurnost Hrvatske.



“Danas je većini hrvatskih građana, potpuno jasno da se je u Republici Hrvatskoj dogodila predaja strateških nacionalnih resursa u vlasnistvo ili pod kontrolu ruskim investitorima. I to u ključnim gospodarskim granama u RH; industriji nafte i plina, trgovini, bankarstvu, poljoprivredi, prehrambenoj industriji, turizmu, nekretninama, prometu i dr.; ustvari su dominantni u najvažnijim gospodarskim granama Hrvatske”, piše Ivica Todorić.

Ovim trenutnim stanjem je snazno ugrožena nacionalna sigurnost Republike Hrvatske pa i zapadnoga Balkana, EU i NATO saveza.

Kako bi se zaustavila erozija DRUŠTVENO-POLITIČKE, EKONOMSKE, SOCIJALNE, DEMOGRAFSKA i dr. stanja u Republici Hrvatskoj nužno je:

❖ Osigurati menadžment za provodenje ključnih mjera: kako bi se pripremili pravedni izbori, pokrenulae nužne mjere za uspostavu vladavine prava, osiguranje dodatnih sredstava’

❖ stvoriti uvjete za provedbu VLADAVINU PRAVA kako bi Hrvatska mogla provesti brze i snažne poteza u interesu zaštite svojih građana i osnaženja Republike Hrvatske u zaštiti nacionalne interesa i sigurnosti.

❖ osigurati dodatna obilna sredstva za podršku novoga zamaha RH

Prjedlog mjera za prikupljanje sredstava: REPUBLIKA HRVATSKA MORA HITNO POKRENITI PROCESE ZA NAKNADU STETE

I / INA d.d. Zagreb, Hrvatska

Od prodaje djela udjela u INA-e madarskom MOL-u proslo je oko 18 g. Povjest procesa postoji na Google-u.
Iz kompletne dokumentacuje jasno proizlazi da je od prvoga dana MOL-ova strategija bila preuzimanje INA-e, preseljenje proizvodnje u Madarsku i korištenje INA-ine, ustvari Hrvatske infrastrukture kako logisticke tako i trzžista, volumena nabave sirovine, bilance i dr.

Da bi MOL uspio bila su tri kljucne cinjenice: 1) MOL je od prvoga dana do danas korupcijom korak po korak ulazio u vlasnistvo INA-e 2) Da su 25.10.2021 g. odlukom Vrhovni sud RH pravomocno osudeni premijer RH I.Sanader i Zsolt Hernadi predsjednik uprave MOL-a, u korupciji najvise drzavne razine omogucavajucu MOL-u prevadavajuci utjecaj nad INA-om. 3) KLJUCNI momenat i najvaznija korupcija predaja INA-e na upravjenj MOL-u.

Osnovnana je sumnja da je u interesu MOL-a to u RH kordinirao predsjednika Vlade RH A.Plenkovica tako da je 31.03.2020 g. omogucio i realiziran prijenos upravljanja na MOL.

Sve na temelju Zakona (o privatizaciji INA-e) koji je izmjenjen TOBOŽE pod pritiskom EU, treba napraviti istragu u Komisiji EU tko je pokrenio i loborao za aktivnosti protiv nacionalnoga interesa Republike Hrvatske u Komisiji EU. Kako bi se utvrdilo tko je odgovoran ili suučesnik ili izravno ili neizravno sudjelovati u korupciji u vezi sa pritiskom za promjenu Zakona o INA u RH, uključujući korupciju u ime ili na bilo koji način povezanu vladu u Republici Hrvatskoj ili trenutnu ili bivši vladin dužnosnik na bilo kojoj razini vlasti u Republici Hrvatskoj , poput pronevjere javne imovine,

Ovim planiranim protupravnim radnjama MOL-a i osoba iz Hrvatske napravljena je INA-i, odnosno Republici Hrvatskoj materijalna steta u iznosu od oko 7 milijardi EUR. INA je svoju velicinu imala prije 18 g. i unistavana je 18 g.

Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice nadležne institucije u Republici Hrvatskoj u skladu sa vladavine prava, a na osnovu pravomoćne presude za korupciju u predmetu INA -MOL trebaju pokrenuti pravne radnje za povrat INA u vlasnistvo RH i tužbe za naknadu štete u iznosu od 4 milijarde EUR. (Iz razloga povratka jednoga dijela kapitala iznos stete se umanjuje) i dr.

II / AGROKOR d.d. Zagreb, Hrvatska

Dolaskom na vlast u RH 2016 g. HDZ i razni lobisti. nametnuli su A.Plenkokovica za predsjednika Vlade RH. Danas imamo dokaze da je Plenkovic poslan sa planom i zadatkom da vrjednu javnu imovinu ali i privatnu imovinu u RH izvlasti i preda tocno odredenim stranim investitorima. Plenkovic je u prvim danima obnašanja svoje funkcije već krenio sa predaje INA-e MOL-u i Agrokora Ruskim bankama i dr..

Agrokor je ruskim interesnim skupinama bio najvažnija meta jer se mogu opljačkati velike vrijednosti, ali dobiva se i mogućnost korištenja snage kompanije kako bi se ostvarila društveno-politička i ekonomska kontrola (utjecaj) u Republici Hrvatskoj i šire. To je stvarni razlog otimanja Agrokora!

Kako bi realizirao zadatak koji je dobio Plenković je:

1. formirao nezakonitu, interesnu grupu BORG, „PERELELNU DRŽAVU“

2. grupa BORG je izradila HODOGRAM,

3. Glavni alat za izvlastenje Agrokora je bio provođenje TEORIJE ZAVJERE koja ide u dva smjera – proglasiti Agrokor propalim „treba ga spasiti“ i – i. Todoric je kriminalac, „pokrao milijarde“. Od toga trenutka prezentiraju monstruoznih lažzi, izmišsljotinje u preko 10.000 objava, pretnji, ucjena … sve do okolnosti da se dovelo do toga da se boriš za zastitu zivota,

4. grupa BORG kada nije uspjela prisilom oteti Agrokor piše Zakon RH Lex-Agrikor. Plankovićc je Lex-Agrokor nametnuo Vladi i Saboru da izglasaju Zakon kojim je exproprirana privatna imovina Agrokor.

5. Tada Plenković postavlja grupu BORG u upravu Agrokora, grupa BORG i ortaci Agrokor pljačkaju, rade kriminalnu Nagodbu i izvlašćcuju privatnu imovinu.

Ovim planiranim protupravnim radnjama Plenkovica i dr. sada temeljene na odluci Vlade i Sabora RH napravljena je Agrokoru, materijalna šteta u iznosu od preko 10 milijardi EUR.

Uzimajuci u obzir sve gore navedene činjenice nadležne institucije u Republici Hrvatskoj u skladu sa vladavine prava, trebaju pokrenuti pravne radnje za utvrdivanja zakonitosti. A kako je samo na osnovu javno dostupnih ćcinjenica neosporno da je u slućaju Agrokor prekršseno niz Zakona RH presudama na osnovi vladavine prava vlasnišstvo nad Agrokorom bi bio vraćen u početno stanje prije izvlastenja Zakona Lex-Agrokor.

Ovo bi omogućilo postupanje po Zakonu otvaranje predstečaja, pravedan novi raspored kapitala. Kako je nakon 5 god. svaki zarez poznat provedbom pravednoga rasporada kapitala Hrvatskim investitorima bi pripalo i vise od 75% vlasništva, taj kapital bi se vratio u Hrvatsku. Agrokoru bi dodatno tužio za nadoknadu štete banake i fondove od oko 5 milijardi EUR.
A u tom slučaju ja povlačim tužbu protiv RH kod ICSID-a u Washingtonu.

III / POSTOJEĆE STANJE STATUSA BANAKA U RH NASUPROT NJIHOVIH KLIJENATA – TREBA IZREGULIRATI

1. dopušteno/presutno financiranje građana, – gradani većinom ne znaju da koriste skupi oblik „kreditiranja“ po tekućim raćunima. Banke su oprihodivale na prečutnom financiranju oko 3.3 milijarde KN po službenim podacima.

2. Utvrdeno je da su LIZING DRUŠTVA, pretežzno u vlasništvu banaka, a koje su suprotno potpisanome ugovoru i potpuno neosnovano povećale rate otplate za korisnike kredita.

3. aktivnostima HMB-a u prilicnoj tajnosti zatvoren je slucaj u Zagrebackoj banci vezan uz pranje novca i to sa simbolicnom kazno smjene predsjednika uprave Zagrebacke banke i nekom neprimjerenom niskom kaznom. Treba napraviti detaljnu reviziju toga, a mozda i sl. slucajeva.

Aktivnostima provodenja vladavine prava u ovim slučajevima, ali i potencijalno neki drugim bi ostećenim gradđanima, državi i dr. trebali bit isplaćena šteta u iznosu više od 2 milijarde EUR-a?

Iz modela koji sam predložio proizlazi kako bi izgledali bi se oprihodovali iznosi. Tablica je u prilogu.

Prijedlog je da se iz ovih novih izvora prihoda koji bi ostvarila drušstva u RH novac koristila za investicije. Isto tako dio iznosa zajedno sa državom bi se usmjerilo prema najugroženijima skupinama gradana i to oko:

1 milijarda EUR bi se usmjerilo prema UMIROVLJENICIMA,
1 milijarda EUR u SOCIJALU
Istodobno bi se ZNAČCAJNIJE podigao nivo minimalne plaće
Prihod od naknade kompanije INA i AGROKOR bi isključivo koristile za investicije.

M. Marković/Foto:Željko Matić


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->