“Zvala sam Renatu na mobitel, ne javlja se, zvala sam onda i prijateljicu joj Ivu, ni ona se ne javlja. Čula sam od kolegice da su moja i njezina kći, Renata i Iva, poginule na mjestu, ali nitko mi ništa službeno ne govori. Molim vas, recite mi, zašto mi nitko ne javlja da znam što mi je s djetetom”,  zavapila je očajna majka jedne od poginulih učenica na koje je naletio kamion na odmaralištu autoceste između Novske i Okučana, piše Večernji list.

Renata i njezina prijateljica Iva J., kao i većina ostalih učenika iz autobusa ustali su se kako bi malo potegnuli noge. Iz Dalja su išli na izlet u Sveti Filip i Jakov.

Na odmorištu na kojem su stali već je bilo nekoliko automobila i drugih vozila. Nitko nije slutio da im se upravo sprema horor.

Kamion je u nekontroliranoj vožnji udario minibus, nekoliko automobila te je udario i dvije djevojčice koje su izašle iz autobusa. Na mjestu su preminule.

U naletu autobusa još su teško ozlijeđene dvije žene iz minibusa.

Čim su se ugledali, u plač su briznuli i učenici OŠ Dalj i njihovi roditelji. Bez riječi su se čvrsto grlili, glasno jecajući. Autobus prepun tužnih lica, jada i očaja parkirao se oko 16 sati pred daljsku školu.

Kada je odlazio, ujutro u 7, ispraćali su ih sa osmijehom. Tragedija na odmorištu u Novskoj, svima im je promijenila život naglavačke. Za razgovore s novinarima nisu bili sposobni. Kamion je, povjerili su se bližnjima, “kupio sve pred sobom” pa su sretni što žrtava nema više.

Nastava se u ponedjeljak neće održati, proglašen je dan žalosti u školi, a općina je najavila da će cijeli tjedan proglasiti žalost. Kada prođe pokop, đaci će ponovno sjesti u klupe, piše Večernji list.

“Čula sam se sa sinom koji je u autobusu i plače. Rekao mi je: ‘Mama, poginule su mi prijateljice’. A trebala je to biti lijepa ekskurzija”, kazala je majka jednog dječaka koji je bio u autobusu, prenosi portal sbplus.

Učenici su se oko 16 sati vratili u Erdut. Tamo su ih dočekali roditelji i šokirani stanovnici. Svi su plakali.

Učenicima će biti pružena psihološka pomoć.

M. Marković/foto:pxll