U šumama oko Nuštra skriva se gomila migranata, MUP taji što se događa

kolovoz 31, 2017 maxportal
Share Button

MJEŠTANI općine Nuštar strahuju od novog izbjegličkog vala. Kažu da je broj ilegalnih ulazaka u zemlju znatno veći nego što se službeno prikazuje jer gotovo da ne prođe dan da u blizini svojih kuća ne vide migrante.Susreti s njima postaju sve češći na tom području, a mještani svako malo na svojim posjedima zatječu skupine migranata

“Dvojica su bila u travi. Uplašili su oni mene, a i ja njih. Onda su počeli bježati. Otišao sam u kuću po telefon, upalio bljeskalicu i vidim u koprivama čuči jedan. Zvao sam šogora pa smo zvali policiju”, kaže jedan od mještana.

Neki stanovnici kažu da gotovo svaku večer viđaju migrante ispred svojih kuća, no policija ih uvjerava da je sve pod kontrolom.

Svaku večer nam prolaze ti migranti. Neku večer su nam došli dva metra od kuće i strah nas je. Pune šume migranata, a država samo taji i od mještana sakriva”, žale se oni.

Iz općine Nuštar također ističu da je sve pod nadzorom, ali da bi dijalog između policije i građana trebao biti jasniji. Iz policije nisu htjeli pred kamere, a u priopćenju navode da razloga za brigu nema.

“U ovom trenutku nema govora o novom migracijskom valu. Dapače, sukladno informacijama, prisutan je trend pada broja ilegalnih migranata na tzv. balkanskoj ruti, posebice u Srbiji”, stoji u priopćenju MUP-a.

No, mještani općine Nuštar ipak su sumnjičavi, smatraju da je situacija mnogo ozbiljnija.

Komentari
Share Button