Uhićen Kerumov vijećnik Damir Ćosić Roda, pretukao je suprugu i sina

travanj 26, 2018 maxportal
Share Button

Već tjedan dana Damir Ćosić, zvani Roda (61), aktualni vijećnik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije iz redova Hrvatske građanske stranke Željka Keruma, nalazi se iza rešetaka splitskog zatvora na Bilicama.Ćosić bi danas trebao biti pušten jer mu istječe sedmodnevno zadržavanje koje mu je 19. travnja izrekla sutkinja Prekršajnog suda u Splitu, i to nakon što ga je dovela policija uz prekršajnu prijavu zbog obiteljskog nasilja, piše Slobodna Dalmacija

Iz splitske su policije na naš upit, ne navodeći identitet prekršitelja, potvrdili da su 19. travnja oko ponoći dobili dojavu o obiteljskom nasilju u stanu u Vukovarskoj ulici. Kad je policijska ophodnja stigla, zatekla je čovjeka u primjetno alkoholiziranom stanju te je utvrđeno da je vrijeđao, a onda i fizički napao svoju suprugu (52).

U sukob se potom, kad je vidio da mu je napadnuta majka, umiješao i sin (21) braneći majku, a onda je otac i njega napao pa je on bio primoran pozvati policiju.

Nakon privođenja u postaju Roda je odbio alkotest.

Navodno je, kako smo doznali na Prekršajnom sudu, uz fizičko nasilje županijski vijećnik Roda i prijetio članovima obitelji da će nabaviti oružje, što su oni vrlo ozbiljno shvatili kao ugroženost.

Nakon što mu je sutkinja izrekla mjeru zadržavanja u zatvoru, Ćosić se žalio na tu odluku, no do jučer ujutro odluka Visokog Prekršajnog suda u Splitu o žalbi nije zaprimljena, tako da će on izići van nakon cjelokupne izdržane mjere.

Policija je zatražila da ga se kazni s 30 dana zatvora te da mu se izreknu zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvama te psihosocijalni tretman. O mjerama još nije odlučeno, kao ni o Rodinoj žalbi na zadržavanje u zatvoru.

Ćosić se nakon izlaska iz zatvora može vratiti u obiteljski stan jer  u njegovu slučaju još nije donesena nikakva presuda niti mu je određena bilo kakva mjera zabrane približavanja oštećenima. Isto tako, ovo je prvi put da se pojavljuje kao prekršitelj po pitanju obiteljskog nasilja.

Tijekom postupka na Prekršajnom sudu utvrdilo se da je Roda nekažnjavan, no na splitskom Općinskom sudu aktivan mu je postupak za prijetnju direktoru Županijske turističke zajednice Jošku Stelli.

Početkom 2015. godine, ljutit što njegovoj pastorki nije produžen ugovor u TZ-u, došao se raspraviti sa Stellom u njegov ured i pri tom nije birao riječi. Pastorku je zaposlio Baldasar u Splitskoj obali, a nešto kasnije, nakon uspostave suradnje s Bandićem, radno mjesto u ZET-u pronašla je i Rodina kći.

Zanimljivo je da se Roda našao u HGS-u tek uoči posljednjih lokalnih izbora. Do tada je bio s Ivo Baldasarom i Milanom Bandićem, a još prije toga s Ružom Tomašić i HDZ-om. U prošlom mandatu Roda je bio vijećnik i u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću. Stao je uz Baldasara, što su mu u HDZ-u zamjerili. Šef HDZ-a Petar Škorić rekao je da je Roda odletio svom jatu.

MP/foto:dalmatinskiportal

 

 

Komentari
Share Button