Vesna Nađ: Dobila sam 130. 000 kuna otpremnine, spremna sam vratiti novac

ožujak 13, 2017 maxportal
Share Button
O svom ‘vraćanju’ na službeničko mjesto, ali i buri koja se ovih dana stvorila zbog toga što se ‘skućila’ u Ministarstvu uprave, u emisiji ‘Pressing’ televizije N1 progovorila je bivša zamjenica ministra branitelja Vesan Nađ.Vesna Nađ (SDP), bivša zamjenica ministra branitelja Predraga Matića koja je imenovana kao savjetnica u Ministarstvo uprave u aktualnoj Vladi, optužila je sadašnjeg ministra Tomu Medveda da je oštetio državu za bar 30.000 kuna.

“S mjesta zamjenice ministra branitelja razriješena sam 23. ožujka prošle godine i 4. travnja sam podnijela zahtjev ministru branitelja Tomi Medvedu, da me rasporedi na službeničko mjesto, jer sam ja od 1998. državna službenica u tom ministarstvu.
Imala sam pravo po zakonu da me se rasporedi na adekvatno radno mjesto – rekla je Nađ na televiziji N1, dodajući da joj je ministar Medved rekao da će je rasporediti u neko drugo ministarstvu jer je ne želi i jer je branitelji ne vole.

Otkrila je da je dobila 130.000 kuna otpremnine, a na pitanje tvrdi li da je ministar Medved oštetio državu za bar 30.000 kuna odgovorila je “Točno”.

– On nije poštovao zakon. Imao je dva radna mjesta i nije me rasporedio. Mogao je uštedjeti trideset tisuća kuna bez problema. Mogao me staviti u špajzu, nikad me ne vidjeti, dati mi spise – rekla je Nađ. Otkrila je i daju je bivši premijer Zoran Milanović nazvao i pitao zašto nije dala ostavku.

Nađ je poručila da je spreman vratiti novac ako se utvrdi da to mora učiniti.

MP/foto:n1Komentari
Share Button