VIDEO: Keleminec na Trgu postrojio ljude u crnim odorama uz slike Trumpa i Starčevića

travanj 8, 2018 maxportal
Share Button

Članovi Autohtone Hrvatske stranke prava (AHSP) i Stranačke vojske Klub hrvatskih domoljubnih snaga, u nedjelju su se postrojili na Trgu bana Jelačića, prisegnuli domovini te izrazili potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.U prisezi koju su položili pred predsjednikom te stranke Draženom Kelemincem, njih 40-ak su se obvezali da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet.

Bizarna “prisega” opskurne stranke

Prisegnuli su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, antihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr., među ostalim da će izaći iz Europske unije i smanjiti porez na dohodak.

Prisega je završena uzvikom “Za Domovinu spremni!”

Keleminec je poručio da AHSP podržava državotvornu politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa jer brani interese svoje zemlje i jer su američki “republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju”.

Pozvao je predsjednika hrvatske Vlade, države i ministra financija te Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

Na središnji trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića, hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Europske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem.

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je 20-ak prosvjednika Radničke fronte s transparentom “Dosta je ustaštva!”, s hrvatskom držanom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

“Obavijestio sam ministra unutarnjih poslova o kakvom se skupu radi, no on je propustio reagirati na neoustaški skup održan na Svjetski dan Roma i pravoslavni Uskrs. Danas se na Trgu ponovno vijorila ustaška zastava. Policija je to vidjela, a nije reagirala. Keleminac je u svom govoru veličao ustaše, imam to snimljeno.

Izvijestit ćemo o ovome svjetsku javnost i tražiti ostavku ministra Božinovića. Nije smio dozvoliti neoustaški skup na Dan Roma i pravoslavni Uskrs na glavnom gradskom trgu, a nisu imali ni službenu hrvatsku zastavu. Ona je, ironično, bila kod nas kontraprosvjednika”, rekao je Premužić

Pripadnici policije pratili su hodnju pravaša od Starčevićevog doma do glavnog zagrebačkog trga, gdje su osiguravali događaj.

MP/Hina/foto:screenshot

 

Komentari
Share Button