VIDEO: Nakon razgovara s premijerom obavijestit ću javnost ostajem li ministar

srpanj 19, 2017 maxportal
Share Button

MINISTAR obrane Damir Krstičević jučer je podnio ostavku, a danas je održao konferenciju za medije s talijanskom ministricom obrane na kojoj je komentirao najavljenu ostavku.Krstičević danas se susreo s ministricom obrane Talijanske Republike Robertom Pinotti, a po završetku sastanka dali su izjave za javnost.

“Ja sam ministar obrane i bit ću dok me Sabor ne razriješi!”, kazao je Krstičević.

To pitanje je zanimljivo ja sam ministar obrane dok me Sabor ne razriješi, ali bio sam uvijek otvoren prema vama. Dat ću sve odgovore, ali dopustite da sada uvažena kolegica i ministrica obrane… Mislim da je sadržaj sastanka bitan, a ovo ostalo – mislim da je sve jasno. Ja i premijer razgovaramo i razgovor nas dvojice javnost će biti na vrijeme upoznata”, rekao je Krstičević.

Ministar Krstičevć na početku svoga obraćanja medijima zahvalio je talijanskoj kolegici na suradnji. Potom je zahvalio vatrogascima, građanima, policiji na gašenju požara u Dalmaciji.

“Želim zahvaliti kolegici Roberti Pinotti. Prvi moj sastanak je bio susret s Pinotti u Bruxellesu i odmah smo uspostavili odličnu suradnju. Obećala mi je tada da će doći u RH i drago mi je da je kod nas. Ova posjeta je potvrda naših prijateljskih odnosa i naše odlične suradnje u području obrane.

Također, razgovarali smo o zajedničkom doprinosu međunarodnoj sigurnosti. Skupa smo u Afganistanu i meni je drago da smo dogovorili jasno odlazak jedne inženjerijske satnije sljedeće godine u misiju UN-a. Skupa s oružanim snagama Talijanske Republike s ciljem razvoja naših obrambenih odnosa. To treba proći proceduru u Saboru ako Sabor da odobrenje za tu našu misiju u okviru UN-a.

Razgovarali smo i o ostalim aktivnostima oko NATO-a, zatim o političko-sigurnosnoj situaciji u hrvatskom okruženju na prostoru jugoistoka Europe, o suradnji u području ratnih mornarica… i sveukupno mogu ocijeniti da smo imali sadržajan i prijateljski sastanak. Ministrica me pozvala u Italiju, a rekla je da skupa jednom možemo posjetiti hrvatske i talijanske vojnike u zajedničkoj misiji. Također, imat ćemo i sastanak s premijerom Plenkovićem danas’, kazao je ministar.

Odlične odnose između oružanih snaga dviju zemalja potvrdila je i Krstičevićeva talijanska kolegica.

”Naše vojne snage surađuju u vojnim misijama. One surađuju u korist sigurnosti i to je potvrda koliko je značajna suradnja naših snaga. Bili bismo sretni da Sabor izglasa zajedničku misiju UN-a. Mi već imamo tamo 1.500 vojnika. Naše ratne mornarice dobro surađuju, ali smatramo da je moguće pojačati ovu izvanrednu suradnju.

Nadam se da će Krstičević što prije doći u Italiju, ja sam ga pozvala. Bit će još ljepše ako skupa posjetimo”, kazala je Pinotti.

Na kraju je ponovno upitan o ostavci, a Krstičević je odgvorio: .

“Jasno da je pitanje vrlo zanimljivo i ja sam uvijek bio otvoren prema javnosti. Razgovaram s premijerom i javnost će o svemu biti upoznata.  Ministar sam obrane dok me Sabor na razriješi”, kazao je na kraju Damir Krstičević.

M.M. /foto:screenshot hrt

 

 Komentari
Share Button