Ruže u Zagrebu: Bandić, Mikulić, Švaljek i Bernardić darivali Zagrepčanke

ožujak 8, 2017 maxportal
Share Button

U povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka u srijedu su u središtu Zagreba crvene ruže ženama darivali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) i nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek.Bandić je ruže ženama dijelio na Trgu bana Josipa Jelačića, zajedno s aktivistkinjama Foruma žena njegove stranke – Stranke rada i solidarnosti.

Novinarima je izjavio da su tradicionalno na Jelačićevom trgu. “Svake godine krenemo iz Kluba 365 – Stranke rada i solidarnosti i dođemo do našega štanda i svake godine na 8. mart, u znak pažnje prema našim curicama, mamama, bakama, prije svega našim Zagrepčankama zahvalimo za ono što čine tijekom 365 dana”, rekao Bandić.

Istaknuo je kako od Vlade očekuje da što prije donese Istanbulsku konvenciju ili konvenciju Europske unije o zaštiti od nasilja nad ženama i obitelji.

Na pitanje li bi se njemu moglo dogoditi da na lokalnim izborima ima problema s muškim kvotama na listi, Bandić je rekao da bi se moglo dogoditi, ali da će voditi računa i o tome, da muškaraca ne bude manje od 40 posto. “I onda smo opet u zaleđu”, rekao je.

U povodu Međunarodnog dana žena predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u Tkalčićevoj ulici je ženama darovao ruže, a prve su iz dobile članice Hrvatske lige protiv raka, koje su mu se pridružile.

“Na današnji dan se trebamo prisjetiti svih onih žena koje su se nesebično borile da bi danas u društvu žene imale status kakav imaju. To uvijek može biti bolje. Presretan sam što su danas ovdje moje prijateljice – žene iz Hrvatske lige protiv raka, jer ja njih zaista nazivam ‘žene borci’. To su žene koje svaki dan 24 sata nesebično sebe daju za druge, kako bi drugima olakšali situaciju životnu u kojoj su se našle s obzirom na bolest”, istaknuo je Mikulić.

Na pitanje kakva će biti zastupljenost žena na HDZ-ovim listama za Zagreb, Mikulić je podsjetio da je preporuka da minimum 40 posto žena bude na svim listama.

“Ja ne vidim problem da bude 50, 60 i više posto žena na listama. Tako što se tiče HDZ-a mi ćemo apsolutno, ne samo nastojati ispuniti ovih 40 posto, nego dići iznad toga”, istaknuo je predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mikulić.

Dan žena je čestitao i  šef SDP-a Davor Bernardić

Uvjeren da današnji osmijeh i cvijet mogu značiti pravedniji svijet bez nasilja i eksploatacije već sutra, čestitam vam 8. mart, Dan žena! Vaš Davor Bernardić‘, napiao je u čestitki Bernardić

Članica Hrvatske lige protiv raka Ljerka Jazbec rekla je da je članica već 12 godina od kada je prvi put operirala karcinom dojke. “Dalje idem naprijed. Gledam vedro u život, družim se sa svojim prijateljicama, mi smo borci. Volimo život, volimo ples, volimo pjesmu i to nas drži. Ali mi stvarno mislimo pozitivno i živimo pozitivno”, poručila je Ljerka Jazbec te se zahvalila Mikuliću što ih podržava.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek u prigodi  Međunarodnog dana žena dijelila je ruže svojim sugrađankama na četirima lokacijama u Zagrebu: na  Jarunskoj tržnici, na okretištu Črnomerec, na Trešnjevačkoj tržnici te na Cvjetnom trgu.

Zajedno s kandidatkinjom Švaljek Zagrepčankama su ruže dijelili i članovi njezina stručnog tima.

“Žene ne samo da zaslužuju ravnopravnost nego trebaju biti jednako zastupljene i u politici i u svim segmentima života. Žene imaju puno za ponuditi društvu što često ne dolazi do izražaja. I taj ženski princip, ženska briga mislim da stvarno trebaju više doći do izražaja”, poručila je Švaljek.

U povodu Međunarodnog dana žena svim ženama je zaželjela sretan današnji dan, ali i ostalih 364 dana u godini.

MP/foto:faHKomentari
Share Button