Zbog govora mržnje i uvreda kardinala Bozanića Paul Stubbs podnio ostavku

kolovoz 10, 2017 maxportal
Share Button

Paul Stubbs, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, član ljevičarske platforme Zagreb je naš, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.Nakon što je objavljeno da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zbog zdrvstvenih problema završio u bolnici, profesor Stubbs mu je javno poručio: “Die you evil S of a B”  (Umri, zli kurvin sine).

 

Udruga Vigilare tražila je njegovu smjenu iz Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje, a nakon  reakcije javnosti dr. Stubbs je obrisao komentar, a tri dana kasnije napisao ispriku zbog govora mržnje i uvreda kardinala Bozanića:

U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv.

Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja.

Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti,” objavio je Stubbs na Facebooku.

Dva dana kasnije dr. Stubbs je podnio ostavku na članstvo u Nacionalnom vijeću za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj jer je ‘njegov komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana tog Vijeća’.

Stubbsov govor mržnje osudilo je i Ekonomski institut Zagreb, gdje Stubbs predavač.

“Ekonomski institut Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa.

“konomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu.”

M. Marković/foto:Facebook

Komentari
Share Button