Zbog požara južno od Makarske zatvorena Jadranska magistrala

kolovoz 7, 2017 maxportal
Share Button

Iznad mjesta Živogošće, južno od Makarske prema Pločama, izbio je požar, zbog kojeg je na tom području zatvorena i Jadranska magistralaVatra je primjećena oko 12 sati nakon čega se požar proširio kroz borovinu i nisko raslinje. Na požarište su izišli policija i vatrogasci, a, kako se doznaje, na teren su izišla sva vatrogasna društva s Makarske rivijere.

Zbog požara kod Živogošća zatvorena je Jadranska magistrala, a promet se preusmjerava na cestu Ploče-Vrgorac.

Protupožarni avioni angažirani su u gašenju nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Na požarište u Živogošću u Makarskom primorju upućena su tri Canadaira CL-415 dok je u Otriću kod Gračaca angažiran jedan Canadair. Pilot koji se nalazio na protupožarnom izviđanju uočio je požar kod Pristega u blizini auto-puta te je odmah na ovo požarište upućen jedan Airtractor AT-802.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izjavio je za HRT kako kuće i turistički objekti nisu u opasnosti, te da bi požar ubrzo trebao biti pod nadzorom.

Požar koji je u nedjelju popodne planuo u Bogatićima na Miljevcima još nije lokaliziran, a opožarena je površina od oko 300 hektara. Gasi ga oko 40 vatrogasaca kojima je u nedjelju pomagalo i oko 50 pripadnika vojske koja se povukla oko 22.45 sati, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

U nedjelju je gorjelo i u Perkoviću gdje je izgorjelo oko 10 hektara trave, makije, hrastove šume, trešanja i maslinika. Iako je požar lokaliziran, još nije proglašen ugašenim te su vatrogasci još uvijek na terenu.

Požar na brdu Lisci u Zatonu kod Šibenika lokaliziran je sinoć u 19.34 sata. U njemu je izgorjelo oko 24 hektara trave i niskog raslinja. Vatrogasci su i preko noći dežurali, a požar je proglašen ugašenim u ponedjeljak ujutro.

Komentari
Share Button

TAG