Naslovna » Naslovna » Josipović traži ispriku od Kolinde, a njegov stožer može vrijeđati branitelje i svećenike!
josipović 660x330

Josipović traži ispriku od Kolinde, a njegov stožer može vrijeđati branitelje i svećenike!

Share Button

Zbog koruptivnih radnji i teških kaznenih djela smijenjena su tri ministra Milanovićeve vlade – Radimir Čačić, Veljko Ostojić i Mirela Holy, a presuđeno je trojici HDZ-ovih ministra Ivi Sanaderu, Petru Čobankoviću i Damiru Polančecu. Josip Sapunar, krunski svjedok u aferi HAC, tvrdi da je Vesni Pusić dao milijun kuna mita

Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Ivo Josipović izjavio je da će u ispriku protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, koja se ogradila od uvredljivog teksta na račun njegovih birača na facebook profilu varaždinske mladeži HDZ-a.

“Povjerovat ću u iskrenost njezine isprike kada se ogradi od autora po portalima koji brutalno vrijeđaju mene, moje suradnike i obitelj i prijatelje, kada se prestane igrati dobrog i lošeg policajca, kada se ogradi od kriminalne prošlosti stranke čiji je kandidat i od brojnih neistina koje dolaze iz njenih redova, onda kada obeća da će zaista kad izgubi izbore ostati u Hrvatskoj. Jednom riječju, volio bih da prestane ta igra dobrog i lošeg policajca i prestane bujati ta crna propaganda koju umjesto gospođe Kolinde Grabar Kitarović radi netko drugi”, rekao je Josipović novinarima u Uredu predsjednika.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje u drugom izbornom krugu, Josipović je odgovorio da očekuje pobjedu, a kampanja je, kaže, stvar svakog kandidata. “Javnost će sasvim sigurno prepoznati tko vodi otvorenu i pozitivnu kampanju, a tko, bez obzira kako sam govori, iza sebe ima ili nema ovakvu regimentu kakvu smo vidjeli danas na Facebooku”.Rakar-Josipović11[1]

Odbacio je nagađanja da će smijeniti šeficu svoje izborne kampanje Tamaru Obradović Mazal, a uvjeren je da je informacija o njezinoj smjeni plasirana iz stožera Grabar Kitarović.

“Neću mijenjati ono što lansiraju iz stožera gospođe Grabar Kitarović, neću mijenjati šeficu kampanje, a to se protura cijelo jutro. Ne, kampanja ide dobro, mi smo pobijedili u prvom krugu i nema ni jednog razloga da mijenjamo pobjedničku kampanju, bilo u pogledu osoba koje sudjeluju u kampanji, bilo u pogledu glavnih poruka”, poručio je Josipović.

I Josipović najavljuje da će naknadu za kampanju vratiti u proračun, što je najavila da će učiniti njegova protukandidatkinja. “Sve što ostane, možda čak i više nego što sam dobio, vidjet ćemo točno, vratit ću u proračun”, rekao je. Josipović je dosad u kampanji potrošio 2,5 milijuna kuna više nego svi  kandidati zajedno.  Da će vratiti novac u proračun nije mu za vjerovati, kao što nije vratio donaciju od 200 tisuća kuna koju je dobio od optuženog Roberta ježića. Član njegova izbornog stožera Marko Rakar svojedbno je objasnio da “novac Diokija nije zakonski sporan jer sve ono što se stavlja na teret Ježiću događalo se izvan Diokija”.ku-klux-klan[1]

Rakara je šira javnost upoznala nakon što ga je Josipović bio imenovao mjesto zamjenika predstojnika Ureda predsjednika, ali ga se odrekao kada je otkriveno da Rakar ima pozamašan porezni dug. Taj dug gotovo 600 tisuća kuna i dalje postoji ali Josipovića to više ne smeta. Opet je angažiran u kampanji.

Nakon očevidnog neuspjeha u prvom krugu predsjedničkih izbora Josipović je najavio zaoštravanje kampanje, uvrede na račun protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović ( “Ona laže!”) i ogradu od “kriminalne prošlosti HDZ-a”. Kao da mu je protukandidat Ivo Sanader. Svakodnevno ponavlja da je sedam ministara Sanaderove vlade u osuđeno zbog kriminala.

Nije sedam nego trojica – Sanader, Čobanković i Polančec, a zbog koruptivnih radnji i teških kaznenih djela smijenjena su tri ministra Milanovićeve vlade – Radimir Čačić, Veljko Ostojić i Mirela Holy. Istodobno traje suđenje velikom broju HNS-ovca, stranke koju Josipović posebno voli. Objavljen je iskaz Josipa Sapunara, krunskog svjedoka u aferi Hrvatske ceste, koji tvrdi da je HNS-u Vesne Pusić dao sam milijun kuna mita.

>>> Josip Sapunar: Vesni Pusić dao sam milijun kuna mita

Kad je Josipovićev stožer izvrijeđao hrvatske branitelje ( Marko Rakar akciju Jedan križ za jedan život usporedio je s Ku klux klanom) Josipović se nije oglasio. odšutio je i kad su njegovi otvoreni podupiratelji i istaknuti članovi SDP-a prosvjednike iz Savske prozvali fašistima, nacistima i nacionalnom sramotom. Ili kad su vrijeđali svećenike i crkvu. Ni tad se Josipović nije oglasio.

>>> Branitelji traže ispriku od Josipovića: ‘Prestanite nas vrijeđati!’

Riječ isprika, kad su Hrvati u pitanju, u njegovom jeziku ne postoji. Josipović se, u ime današnje Hrvatske, ispričava drugima: Bošnjacima, Srbima, Crogorcima i Židovima. Jesu li mu oni važniji od Hrvata koje vabi da na izborima glasaju za njega!?

Marko Marković
Foto: Facebook


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->