Naslovna » Naslovna » Vojislav Šešelj: U Hrvatskoj mi je najdraža Vesna Pusić jer potiče iz četničke obitelji
SERBIA-WARCRIMES-ICTY-POLITICS-SESELJ

Vojislav Šešelj: U Hrvatskoj mi je najdraža Vesna Pusić jer potiče iz četničke obitelji

Share Button

Haški optuženik i Vojislav Šešelj nije zabrinut zbog reakcija u hrvatskoj javnosti na njegove istupe o Vukovaru.

– Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak. To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali – i što sad, rekao je Šešelj u intervjuu za Novinsku agenciju Republike Srpske.

Naglašava da je priopćenje o Vukovaru uputio samo da isprovocira reakciju s hrvatske strane. Kaže da njegov povratak i istupi u javnosti čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića. Za ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić kaže da je njegova najdraža političarka.

Iako je Vesna Pusić uputila diplomatsku sućut Srbiji zbog Šešeljeva povratka, Šešelj navodi da ima posebne simpatije prema njoj jer ju zna još iz disidentskih dana i poštuje ju zbog “njezinog obiteljskog (četničkog) pedigrea s majčine strane”.Pusic

Šešelj tvrdi da se ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Haag. Najavljuje da će tužiti Haag jer mu je “uskratio 12 godina normalnog života”. Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj tvrdi da preliminarni rezultati ispitivanja u Beogradu ukazuju da ima rak samo na jetri.

– To nisu veliki kanceri. Otprilike dva mjeseca će trebati da bismo vidjeli je li potrebna operaciji ili je to moguće liječiti kemoterapijom. Vjerujte, nema bolje medicine od politike, naglasio je. Ponovio je da  BiH nikada neće moći funkcionirati kao normalna država.

– Jedina je alternativa da se Bosna i Hercegovina vrati u sastav Srbije, ali obzirom da je to sada iluzorno očekivati, očito je da će doći do podjele, smatra lider radikala.

Maxportal


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

perkovic-loso-spojka-dok

Perković je 1991. tražio da se Domazet izbaci iz vojske: “Zatajio je atentat na Tuđmana!”

JOSIP PERKOVIĆ, ratni pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i prvi obavještajac Hrvatske u vrijeme bombardiranja Banskih …

-->