Naslovna » Naslovna » Zagrepčani donesite im čaj: Stopostotni invalidi vani su cijelu noć, traže smjenu ministra
OSTAVKA

Zagrepčani donesite im čaj: Stopostotni invalidi vani su cijelu noć, traže smjenu ministra

Share Button

“Evo nas ovdje, ostajemo cijelu noć pred zgradom  ministra Matića, nećemo se povući, naložili smo vatru da se ugrijemo, a ujutro očekujemo i podršku naše subraće  branitelja iz cijele Hrvatske” prepričao nam trenutnu atmosferu jedan od stopostotnih invalida Domovinskog rata koji prosvjeduje ispred Ministarstava branitelja, i dodaje:

“Ovdje smo došli s jednim zahtjevom, upozoriti na probleme koje imaju stopostotni invalidi, sporost u riješevanju problema, onemogućavanje liječenja, ali i konkretnim zahtjevom za smjenom Bojana Glavašavića. No, kako je ministar ignorira sve naše zahtjeve i nastavlja nas ponižavati, nije bilo drugog rješenja nego tražiti njegovu smjenu. Ne postojimo mi zbog ministarstva nego ministarstvo i ministar zbog nas. Izgleda da on to ne shvaća.”

Ministar nas ponižava

Nakon današnjeg sukoba s ministrom i njegovim suradnicima odlučili su tražiti smjenu ministra Matića,njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavašavića

Kap koja je prelila čašu bilo je, tvrde branitelji, vrijeđanje na osobnoj razini Đure Glogoškog predsjednika  udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida pa su odlučili od premijera Milanovića tražiti smjenu ministra branitelja Predraga Freda Matića i njegove zamjenice Vesne Nađ.

“Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji postavili su danas zahtjev predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću od kojeg traže trenutačnu smjenu ministra u Vladi RH Predraga Matića, zamjenice ministra branitelja Vesne Nađ i pomoćnika ministra branitelja za stambeno zbrinjavanje Bojana Glavaševića zbog nebrige za sve branitelje i članove njihovih obitelji,” piše u kratkom priopćenju koje predsjednik Udruge 100% HRVI Đuro Glogoški.

Kad se proširila vijest da stopostotni invalidi, njih oko 250, ostaju cijelu noć pred zgradom Minsitarstva, počeli su pristizati i ostali branitelji naglašavajući da podržavaju njihove zahtjeve i da neće  otići dok ministar i njegovi prvi suradnici ne podnesu ostavku.

Bit će vrlo zanimljivo, očekuje nas burna noć a spominje se i Markov trg.

Zagrepčani, donesite im čaj i tople napitke

Stopostotni invalidi  ostat će cijelu noć ispred Ministarstva na adresi Savska 66. Ako ste u blizini, donesite im topli čaj ili nešto hrane. Zapalili su vatru ispred Ministarstva i poručuju: “Ovako gore naši snovi o slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj!”


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hercegovaski_franjevci-molitva

MARKO LJUBIĆ: Huda jama nad Hrvatskom – gradimo li kuću na pijesku ili na stijeni

KOMEMORACIJA i pokop žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata u Mariboru, milijunima Hrvata, bez …

-->