Kako napraviti vrhunsku janjetinu u pećnici! Jedan začin je obavezan

11 travnja, 2020 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mlada janjetina se u velikom dijelu Hrvatske redovito peče za Uskrs, najbolja je ona s ražnja, a kako su svi restorani  i pečenjare zatvoreni, donosimo recept kao u pećnici pripremiti nezaboravnu janjetinu za uskrsni ručak.



Za slavlje Uskrsa  redovito su na stolu jela poput šunke, jaja, sira, hrena, a kao glavno jelo janjetine s pečenim krumpirima

Odličan recept za janjetinu od koje rastu zazubice pronašli smo na kanalu Sašina kuhinja. Potrebna su vam dva kilograma mlade janjetine, krumpir, mladi luk, pivo i začini.  Želite li okus dalmatinske janjetine obavezno dodajte grančicu ružmarina.

PRIPREMA:

  • Meso posoliti s obje strane
  • S gornje strane popapriti pa rasporediti češnjak, crveni luk, grančicu ružmarina, lovor i preliti s          malo ulja
  • Poklopiti pa ostaviti pola sata da stoji na sobnoj temperaturi,
  • Staviti poklopljeno u pećnicu na 220i tako peći prvih pola sata
  • Nakon proteka vremena meso okrenuti pa zaliti pivom. Može i vodom, ali pivo je zaista bolja            opcija. Vratiti natrag u pećnicu drugi put na pola sata
  • Izvaditi meso van, ponovo okrenuti pa vratiti treći put natrag u pećnicu na pola sata. Ovaj put           podlijevati nekoliko puta
  • Nakon proteka vremena meso zaliti pivom i peći posljednji 4. put pola sata uz podlijevanje               nekoliko puta, ovaj put pečete bez poklopca.
  • Za to vrijeme skuhati krumpire 15 minuta i procijediti
  • Meso izvaditi van, a u sokove od pečenja umiješati krumpire i staviti ih u pećnicu na istu                   temperaturu. Podliti ih s malo vode (oko 1 dcl) i promiješati. Peći ih 10 minuta
  • Dok čekate da se krumpiri zapeku, narežite meso

Megy M. /Foto:ss

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->