Alma Draganić Brkić: O čemu su pričale dvije moćne žene!

20 ožujka, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kada bi žene vladale svjetskim poslovima, ukinule bi sva oružja – osim jezika

Predsjednica Kolinda bila je u službenom je posjetu kancelarki Angeli. Za režimske medije to je manje zanimljiva vijest od uklanjanja Titove biste s Pantovčaka i šatora u Savskoj. Milom ili silom. 

alma d b.Pa da! I nisu nam Njemci nešto bitni… Mesića su izbjegavali kao ebolu, Josipovića vukli za uši zbog Perkovića… Pa kako bi posjet hrvatske predsjednice njemačkoj premijerki i predsjedniku bila zanimljiva?

Ali zato imate nas…

Hrvatska je predsjednica dočekana je s državničkim počastima u dvorcu Bellevue, sjedištu njemačkog saveznog predsjednika. Izvršila je pregled počasne postrojbe. Nakon izvođenja himni, pozdravile su se sa skupinom školske djece koja su mahala hrvatskim i njemačkim zastavama.Teme razgovora dviju političarki bilateralni odnosi

(Svaka je žena glumica; što se to manje opaža to je veća glumica; misli si Kolinda onako ko za sebe dok zavodi sve prisutne osmjehom od milion $)

Kolinda: Eeee Angela… Kako dobar sakač imaš! Tako te podigne… Boja mi je fenomenalna! Osvježi te u licu. A ko da si i skinula koju kilu…
Angela: Misliš? Ha ne znam (pogledom traži bilo što reflektirajuće da se škicne) i ne važem se… Vjeruj… 
Ne postoji bolji način za mršavljenje od ljubavnika. Ali… Nemam kad. Stalno sam u pogonu!

Kolinda: Ma daaa znam… Znaš kako kažu: Lijepe žene nikad ne sumnjaju u svoju inteligenciju, ali inteligentne žene uvijek sumnjaju u svoju ljepotu.

Rukovanje… Puse… Poziraju…

Kolinda: Nagađanje žene mnogo je točnije od čvrstog uvjerenja muškarca. Od neiskusne žene zavodnik najviše nauči. I tako draga moja znaš da moji bez tvojih ne mogu. Znaš… Ipak je tu naša sedamstogodišnja povijest u germanofonskoj monarhiji… 240.000 naših živi kod tvojih u Njemačkoj. Veliko ste nam izvozno tržište… Milijarda eura godišnje. A mogli bi mi to i bolje za vaših samdeset milijuna bogatih građana…. I znaš… Glupo je da ti odnosi budu bačeni u vjetar… Em Sanaderovim lopovlukom…

Angela: Koji Sanader?
Kolinda: Kako koji? Onaj što si uljudno zamolila da podnese ostavku na mjesto premijera! Nego, Angela… Znaš da držim do tvog mišljenja… Reci… Kako ste se vi pomirili? Mislim vi Nijemci… S drugim Nijemcima? Mislim… I ti i Gauck ste iz ex-Istočne Njemačke, a nema tvoj je deda ono a tvoja baba se sa…Na kraju…
Muškarci i žene se slažu samo u jednom – ni oni ni one ne vjeruju ženama.

Angela: Ha čuj, svi su malo potegnuli na istu stranu. Bilo je jamranja ali… Šta da ti kažem… Red, rad, disciplina i… Zrela demokracija! Kad se djevojačko srce sažali, to je, najopasnije za djevojku (da se ne izražavam kolokvijalno)
Kolinda: …Ma -svaka čast! Super ste vi to… Velim ja -ništa bez lustracije. Baš kako ste to vi! Ali to će vlada. Ova nova hehehe… 

Angela: E da… Dobro da si spomenula… Kad smo kod lustracije… Kako vam je onaj vaš… Kako se zove… Onaj što brije da je James Bond… Ček…ček… Ma onaj…. Što ne da Udbaše jer “nijedna država ne izručuje svoje Udbaše”?
Kolinda: Aaa Milanović misliš?
Angela: E da! Da. On! Jel još onako pun sebe?
Kolinda: Ha čuj… Dofurao je neke američke piarovce da ga malo učine simpatičnijim… Boji se izbora…
Angela: I kako im ide?
Kolinda: Ha, ne znam šta da ti kažem? Tim Alexandera Brauna je najači na svijetu ali… Realno… Nije im lak zadatak… Šta je -je!
Angela: Bome nije. Nihov je posao rudarski baš… Uff ne bi im bila u koži…

Kolinda: Ali imaju dečki iskustva, znaš?
Angela: Daaa??? A koga su peglali oni? Kim Jong Una? E taj mali nije dobro u glavi! ‘Ko bi njega popeglao?!?

(Smijeh u dvorani… Kolindi ide bolje.)

Kolinda: Hmmm… Bome to ne znam. Al pegl’o je onog Tonyja (Blair)… Pa Hillary… Pa znaš šta znači kad ni vlastitog muža ne uspijevaš  zauzdati da ne napada pripravnice… A ljudi ti trebaju vjerovat da bi Putina i Arape?

Angela: I, dobro -kakav je sad?

Kolinda: Gle… Ideološke teme izbjegava, to su mu uspjeli objasnit’… I dalje voli ubacivati strani jezik k’o oni nekadašnji bauštelci kad dođu doma… (Pa se “ne sjećaju jezika”.) Ne znam… Stvarno ne znam šta bi ti rekla! 

Angela: Čuj, a šta ćemo s našim tvrtkama? Šta ste mislili da ćemo doći vama i dijeliti potrebitima, vratiti hrvatski dug i usput sagraditi par desetaka tvornica a da profit ostane u Hrvatskoj??? Eeee da, baš vas jedva čekamo!!! Malo naše robe kupujete! Žale mi se moji stalno. Vele da je kod vas predvidljivo jedino -da je sve potpuno nepredvidljivo.

Kolinda: Šta da ti kažem Angela… Uozbiljit’ ćemo se mi… Ma ne kuže da zadatak državne uprave nije samo da ima posla.

Angela: A reci Koli… Kako Vesna? Ona “Region zapadni Balkan”? Auuuuu kako te ne voli… Al postarala mi se dosta. Valjda ima suhu kožu. Ma žene se ne sređujemo toliko za muškarce,  koliko protiv žena. A malo mi se raširila u svim pravcima. A kostimi su k’o da ih šije Žuži Jelinek. I baš se ufurala u Jovanku! 

Hahahahahahaha… Smije se Angela!

Kolinda slavodobitno popravlja kosu i smijucka se.

Kolinda: Ah Angela… Malo mi je smještala al ko se zadnji smije, najslađe se smije! Ne treba se plašiti žena koje padaju, već onih koje gnjave da ih podignete.

Angela: A šta je s Bosancima?
Kolinda: Nisu emancipirani.

Angela je u čudu gleda i misli od kud Kolindi baš toliko optimizma…

Angela: Od kud ti sad to? Ko da si s Marsa pala! Pa zapamti -svi feministički istupi i zakoni i ravnopravnosti neće natjerat Sulju da Fati pomagne oko djece i da s njom razvija pitu!
Kolinda: Ma ne tooo… Zemlja nije emancipirana! A Suljo neće razvijat’ pitu, to znam… Gle, kad imaš vanjskog čovjeka da donosi konačne odluke… Nema ti moja Angela tu ni “e” od emancipacije!

Na kraju transkripta službenog razgovora dvije moćne žene i jednog muškarca koji je (naravno) samo smetao… Nije zanimljivo ono što su rekle već ono što prešute. No kako bilo -posjeta je bila po nas uspješna i obečavajuća. Sudeći po njemačkim medijima. A naši??? Brrrrrrr…

Dragi hrvatski mediji!

Ali stvarno Hrvatska -nema većih problema od redekoracije Predsjedničkih dvora i Tedeschijevog pogona za energetske ploćice!

Popravljanje pokvarenih odnosa s najvećom europskom i jednom od najvećih svjetskih sila, “potpuno je nevažno”… A predsjednicu ionako neće ocjenjivati po tome hoće li uspjeti u tom, već će je ismijavati kako “ne poznaje Ustav jer misli da može smijeniti Milanovića”! Kao… Vi ga imate u malom prstu… Inače za vašu informaciju, ostavku premijera smije zatražiti svaki građanin.

Gospodarski odnosi s Njemačkom su Hrvatskoj -među najvažnijima. To nam je drugi vanjskotrgovinski partner i treća zemlja po stranim investicijama! Iz Njemačke nam dolazi dva milijuna turista godišnje… A dosadašnji pokušaji da se pronađe kvalitetan smjer suradnje prate neprestana vrludanja. Milijunski projekti stoje u ladicama.

Neće valjda jugoslavenski mediji koji nas od 2000. uništavaju, hvaliti hrvatsku predsjednicu! Reči za novinarske prorežimske kurve, da to jesu -uvreda je svim kurvama, pa neću jer kurve cijenim. Odrade ko profesionalci pravi bilo što drugo, pa odjure djetetu na roditeljski. Dakle, vi to niste.

Istina; Njemačka je bila najžešći kritičar Milanovićeve vlade, kada su samo dva dana prije ulaska u EU izmijenili zakon da bi spriječili izručenje bivšeg jugoslavenskog i hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića, zbog ubojstva hrvatskog emigranta.

E stvarno ste zluradi i jadni!

Foto: FaH


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •