HODAK: Kad Srbi požele tuđu zemlju prvo idu popovi, onda topovi i na kraju lopovi

6 rujna, 2021 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Još jedan dan kad je nadu zamijenila slutnja. Najprije u Lijepoj našoj harangom za zabranu ZDS, a sada i u Crnoj Gori povodom ustoličenja poglavara SPC u Lovćenu. Gledam dok ovo pišem TV Pink koji iz Beograda sve to komentira. Slutnja zamjenjuje nadu… Sve djeluje kao jedna zgodna farsa. Narod Crne Gore je napravio barikade oko “Hrama Hristovog vaskrsenija”. Ugledni komentatori “decentno i objektivno” analiziraju “događanja naroda…”Jedan drug Bokun smatra da je u Crnoj Gori počelo da “dejstvuje” neo-ustaštvo. Drugi one koji se smatraju Crnogorcima naziva ustašama. Bojim se da sam malo prekasno shvatio koliko su Goldstein, Kraus, Bajruši, Kajtazi, Rudanica, Katarina Peović, Pupovac… u pravu kad kmeče o “opštoj opasnosti” od “ustaškog soja…” Hitno treba naručiti cjepivo iz Beograda i one teže slučajeve “operisati” srpom i čekićem.

Novi mitropolit Joanikije bit će ustoličen, ali teško pada Crnogorcima što će to “da bidne” u Cetinju. Oko 1300 automobila, kako kažu na Pink TV-u, “kidišu” na Cetinje. Stotinjak auto guma nabacano je pred ulazom u manastir. Građani (oni “ustaše”) uklonili su zaštitnu ogradu ispred Cetinjskog samostana. Kontejneri, kamenje, pravo događanje naroda.

Jedan drug je ogorčen: “Milo i njegove ustaše su nervozni.” Razlog? Nedavno je pala pošiljka od 400 kila kokaina koje je Milo Đukanović naručio od “ustaša” iz Paragvaja ili možda Urugvaja. Nije važno je li iz Paragvaja ili Urugvaja jer to je tako i tako za neke jedna država. Bjelaši je zovu Paragvaj, a zelenaši Urugvaj. Šteta što direktni prijenos s komentarima Pink TV-a nisu preuzeli naši prekaljeni borci protiv ustaša na N1, RTL-u i HRT-u.

Srpskim medijima su Hrvati krivi za sve, pa i za stanje u Kabulu…

Ovi zadnji uskoro započinju s prikazivanjem dvanaest epizoda u kojima će Hrvoje Klasić i ekipa “objektivno”, u maniri Pink TV-a, prikazati “takozvanu” NDH. Zamislite koji su to likovi koji snimaju “mamut” seriju od 12 jednosatnih epizoda o nekoj tamo “takozvanoj” državi. Da je bila “prava”, a ne samo “takozvana” država išlo bi se barem na 120 epizoda. Da se bar ovo što se sad događa u Cetinju može nekako uklopiti u HRT-ovu seriju pa da se plastično i objektivno prikaže strašna opasnost od povampirenog ustaštva i u Hrvatskoj.

Samo naivni i nevini u ludnici ne vjeruju da ustaše nemaju svoje prste u Kabulu, ionako su oni bili isključivo atentatori, ubojice i ratni zločinci. Ako netko ne vjeruje TV-Happy ili Pink TV-u, neka se raspita kod Klasića, Jakovine, Markovine, Krausa i Goldsteina.

RTL bi mogao poslati na Cetinje Danku Derifaj i njenu ekipu s ljestvama da se ruše crnogorske barikade. I to bi bio kraj ustašluka u Crnoj Gori.. Sad je primaran zadatak svih “zdravih snaga” u RH da Plenki i Pupi zabrane protunarodne aktivosti ustaša u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Naravno, i u Kabulu… Događaji u Crnoj Gori samo dokazuju da je na sceni otrcani scenarij.

Naime, kad god srpski nacionalisti odluče da budu nečija braća na tuđoj zemlji, onda prvo dolaze popovi, iza njih topovi, a zadnji dolaze lopovi. Da Crna Gora slučajno nije u NATO savezu topovi bi došli prvi.

Međutim, ipak je još u podsvijesti Srba “bombardovanje” Beograda od strane NATO saveza pa su popovi morali sami, sa svojim desantnim helikopterima, osvojiti samostan na Cetinju. Povremeno pogledam Pink TV. Ljupka voditeljica razgovara sa “sveštenim” licem i on je podučava: “Nitko nema ništa protiv da oni budu Crnogorci, ali Crnogorci na srpski način”. Sad vidim da je Igor Mandić bio potpuno u pravu kad je rezolutno tvrdio da smo mi i Srbi braća. Braća na srpski način.

Gledam na Crnogorskoj TV tipa s parolom: “S Lovćena vila kliče, oprosti mi Dubrovniče…”. Očito je u Hrvatskoj i Sloveniji u tijeku tzv.: “Festival tolerancije”.

Za kraj ove teme evo i nešto s domaće usahle scene. Zajednica utemeljitelja HDZ-a poručila je kako je inicijativa nekih oporbenih stranaka o referendumu za uvođenju eura potpuno promašena. Ona je suprotna ciljevima samostalne Hrvatske. Slažem se! Uvođenje eura je po njima još jedan prilog monetarnoj samostalnosti Lijepe naše. Neće nama ustaše minirati monetarnu samostalnost.

U Ljubljani su protivnici cijepljenja nasilno upali u prostorije TV Ljubljane… A tko drugi nego slovenske ustaše. Zasjeli po podu, smetaju, a kad se pojavila policija oni svi “ustaše”….

Komunizam se u Hrvatskoj i Crnoj Gori brani rukama i nogama. Uskoro, ne daj Bože, i oružjem.

Skoro sedam godina živio sam u San Franciscu. Bojim se u krivo vrijeme. Čitam u Večernjaku da sad tamo banditi, kriminalci i varalice dobivaju po 500 dolara da se preodgoje. Lijeva gradonačelnica Frisca London Breed misli kad ne ide silom, možda će ići milom. Naravno, zavidni desničari pljuckaju po vrijednoj inicijativi tako da tvrde kako vlast daje “krimosima” lovu kojom će kupovati oružje. To naravno nije istina. Kako su i inače dobro naoružani, oni će tom lovom kupovati kokain i heroin. Možda se ta “sjajna” ideja može primijeniti i u našoj uređenoj socijalno-liberalnoj sredini.

Uz pomoć uvaženog zastupnika Veljka Kajtazija treba pokušati smiriti tenzije u mjestu Parag. Parag je idilično mjestance u blizini Čakovca u koje navodno naša policija ne ulazi nakon 20 sati. Ja u to ne vjerujem. Ali priča se. Kad država svaki mjesec “upucava” tolike iznose kunića u razne “nevladine udruge”, onda bi mogla malom mjestu Parag pomoći da jednog dana postane međimurski San Francisco. Ovo je jedna od rijetkih ljevičarskih inicijativa koje mi se sviđa.

Kako lijepo kažu Srbi: “Para vrti gdje burgija neće…

Evo još malo o Crnoj Gori. Zgodna športska tema. Pokojni Crnogorski vaterpolist Zoran Gopčević bio je dobar vaterpolo igrač, ali mu se 1991., za vrijeme crnogorske agresije na Hrvatsku, svidjelo biti zapovjednik straže u zloglasnom logoru Morinj u Boki Kotorskoj. I jugoslavenski se reprezentativac pokazao dostojnim likom da pokaže što ga je naučilo famozno “bratstvo i jedinstvo”. Pod njegovom stražom pucale su kosti hrvatskim zarobljenicima.

Naš Zoran inače je bio poznat po “dobrom udarcu”… Oni koji su “drobili” kosti hrvatskim logorašima kao Ivo Gojnić, Špiro Lučić, Ivo Menzalin i Boro Gligić dobili su u Crnoj Gori od 2-4 godine zatvora, ali naš Zoran nije optužen. Bez obzira na niz svjedoka koji su osjetili snagu njegove ruke. Nedavno je otvoren obnovljeni plivački bazen u Kotoru. Nove gradske vlasti odlučile su ga nazvati po pokojnom Zoranu, jednom od zapovjednika logora kroz koji je prošlo 292 logoraša i branitelja s dubrovačkog područja. Torture, mučenja, premlaćivanja, dvije osobe su tamo čak bile i ubijene, ali Zoran je ipak vaterpolo zvijezda.

O jeziku engleskome

Zbog te činjenice sve je pometeno pod tepih koji su prostrli hrvatski poltroni iz Dubrovnika. Inače, u Kotoru je odigrano 12 memorijala Zorana Gopčevića, na kojima su nastupale i hrvatske momčadi. Odmah nakon što je preimenovan bazen u Kotoru, oglasila se napokon i hrvatska diplomacija:

“Krajnje je neprihvatljivo da se javni objekt naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj iz 1991. godine”. Odmah je za napomenuti kako je sve demaskirao osobno ministar vanjskih poslova RH Goran Grlić Radman, “ljubimac” ljevičarskih portala Net.hr, Telegrama, Indeks. hr…

Žal za Matom Granićem u tim medijima još tinja. Telegram “prosto ne može da veruje” kako je loš engleski ministra Radmana.  Ne znam, ali jedino što znam je to da je Radman profesor engleskog za našeg “isuseka” Matu Granića. Po Telegramu ministar vanjskih poslova može biti samo netko iz škole stranih jezika i, naravno, Mate Granić.

I na kraju šlag na tortu. Tko je dao inicijativu da se bazen u Kotoru nazove po “šuteru” Zoranu Gopčeviću? Hrvat Pavle Vičević, bivši trener Primorca iz Kotora. Ime bazena će ostati, a oni koji su izvršili “desant” helikopterima na samostan u Cetinju znat će cijeniti “udarac” Zorana Gopčevića u glavu 292 ustašoidna branitelja… Kad je završio rat i Zoran Gopčević skinuo masku, nitko ga nije prepoznao.

U Hrvatskoj nirvana ili utiha… Čitam na fejsu: “Ognjen Kraus: Ekstremna desnica je sve glasnija i glasnija. Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”.

Ognjen možda misli – ognjem i mačem. Komunjare žive u posebnom dijelu svemira. To je mogao izjaviti stari Kraus 1945. kad je k’o javni tužilac bio gospodar života i smrti. Ali da naš Ogi danas želi prijeći s riječi na djela? Uvijek se iznova pitam kako produžiti kratku pamet! On ne zna da  je desna politička opcija legalna ustavna kategorija. Da nigdje u Ustavu ne piše da desnica mora šaptati kako ne bi probudila uspavanu ljevicu. Možda stižu drobilice iz Njemačke?

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella je pred nekoliko godina rekao nešto o čemu naš Ogi nema pojma, a to je “da je sudbina mnogih naroda na istoku Europe bila da prijeđu izravno iz nacističkog u komunističko ugnjetavanje…” I danas naši kriptokomunisti i dalje sanjaju svoje znojne snove u kojima lete glave “ustašoidnih” Hrvateka, a oni i dalje slave 1. maj na tribini s Titom i Rankovićem.

Romantična vremena, a Goli otok je i danas goli (otok). Ima na njemu mjesta za ekstremnu desnicu, ali sasvim sigurno i provjereno i za jugo-nostalgičarsku ljevicu… Bit će onda po onoj “satiri” koju je objavio Pupovčev tjednik Novosti “Lijepa naša, lijepo gori…”

Stoga, dragi Ogi, dr. Drobilica, Mile Kekin, Nenade Stazić, Katarina Peović i njena baba s pištoljčinom, draga Ikača iz Siska, 6. lička iz Jutarnjeg i Večernjeg… mir s vama!!! Vrela su vremena. Jedna iskra je i previše. Nadam se da ste već provarili knedlu koju ste progutali 5. kolovoza ljeta Gospodnjeg 1995. Ako niste, možemo vam organizirati reprizu…

Ako slučajno zagusti, naglo ćete se prorijediti…

Vrhovni sud SAD-a je pred par dana odbio blokirati zabranu pobačaja u Teksasu nakon šest mjeseci trudnoće. Suce je imenovao navodno nesposobni Donald Trump. Jutarnji smatra da je tom odlukom zadan veliki udarac pravu na pobačaj.  Davno je još Ronald Reagan rekao: “Primjećujem da su svi oni koji su za pobačaj ipak rođeni.”

Naravno, to o borbi za slobodu pobačaja je već tradicionalno ljevičarsko seruckanje. Kad današnjem predsjedniku Joe Bidenu otkriju da je pobijedio na zadnjim predsjedničkim izborima, možda on, kao pravi katolik, dozvoli pobačaj do 10. mjeseca trudnoće. To će osobito razveseliti naše B-a-B-e jedinu udrugu na svijetu u koju se prima prema izgledu…

Čitam u Večernjem da ZET slavi 130. rođendan. Pridružujem se… čestitkama! I ja sam se odškolovao zahvaljujući ZET-u. Pokojna majka je čitav radni vijek provela u ZET-u. Naslov: “Tramvaj su vukli konji, a vozio je do Kvatrića” asocirao me na današnje stanje kad tramvaj vozi na struju, a vode nas konji!

I za kraj evo biblijske priče o štetnosti rakije. Ima li rakije? Nema. Šteta!

Ivo  Goldstein: “Jugoslavija je bila totalitarna samo do 1950. godine”. Goli otok je svečano otvoren 1949., a zatvoren je 1988. Stravičnih svjedočanstava ima na tisuće. Židovski pisac David Grossman napisao je da je Goli otok bio gori od Auschwitza…

Židovi nikako da se slože s našom drobilicom…

Zvonimir Hodak /Foto: press


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->