KAZIMIR MIKAŠEK: Hrvatska bira između eksperimenta i sigurne Hrvatske koja ide naprijed

14 lipnja, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Plenković je bez konkurencije najsposobniji političar u Hrvatskoj. Bez ikakve konkurencije! Nitko mu nije ni do koljena ni po elokvenciji ni po znanju jezika ni po diplomaciji. Ima samo jedan jedini feler – nije hrvatski orijentiran (…)Ali zamislite sad da recimo predsjednikom Vlade postane ni kriv ni dužan Bernardić sa svojim talentom za politiku, kako bi to izgledalo”, kaže naš popularni kolumnist Zvonimir Hodak, dodajući da je „taj scenarij realan, jer je rascjep u društvu ogroman“.

To da je Andrej Plenković bez konkurencije najsposobniji političar u Hrvatskoj poslije Tuđmana je doista lako dokazivo! Ono što tvrdi naš planetarno popularni kolumnist Zvonimir Hodak o kompetencijama političara Plenkovića potvrdili su mi u bezbrojnim razgovorima mnogi uglednici, analitičari, novinari i intelektualci s lijeve i s desne strane, a njima se pridružuju ugledni branitelji, hrvatski generali i admirali i crkveni velikodostojnici.

Ono što je zapravo najvažnije Andrej Plenković je tijekom uspješne borbe protiv pošasti COVID-a 19 na ljestvici najpopularnijih političara izbio na sami vrh, a čak 83% ispitanika davalo mu je potporu kakvu je u povijesti imao samo Franjo Tuđman.

To je ujedno i dokaz da Hrvati u teškim ugrozama traže zajedništvo i sigurnost i oslanjaju se na provjereno kompetentne i sposobne političare.

Danas svjedočimo još jednom kuriozitetu. Nikada ni jedan predsjednik Vlade Republike Hrvatske u povijesti ispitivanja javnog mnijenja nije bio najpopularniji političar u RH i nikada ni jedan premijer nije bio popularniji od predsjednika države. Nikada ni jedan premijer nije imao ovako visok rejting u posljednjoj godini svog mandata, a osobito ne premijer aktualne Vlade samo mjesec dana prije parlamentarnih izbora. To su činjenice i Andrej Plenković je zasluženo iznimka koja čini pravilo!

Osobno se ne bih usudio mjeriti bilo čije hrvatstvo ni nacionalnu osviještenost, niti postoj domoljubomjer, jer u hrvatskom javnom prostoru doista postoje čudni kriteriji po kojima se određuje tko je veći, a tko manji Hrvat. Pa se tako npr. danas najvećim i najhrabrijim Hrvatima smatraju oni koji brutalno pljuju po Miloradu Pupovcu i kad god se Milorad oglasi u javnom prostoru nastaje prava pupavcomanija iliti takmičenje tko će ga jače pljunuti, uvrijediti, ili opsovati mu četničku majku, a ništa bolje ne prolazi ni Plenković kojega stavljaju rame uz rame s Pupovcem.

Sve to uglavnom rade hrabri Hrvati, domoljubi i kvazi katolici uglavnom skriveni iza lažnih profila na društvenim mrežama iz čega se zapravo zrcali patološka fascinacija srpstvom i plašenje naroda Srbima koje smo do nogu potukli u Domovinskom ratu i koje ćemo uvijek do nogu potući ako se usude nasrnuti na hrvatske nacionalne interese.

Milorad Pupovac je zapravo marginalna pojava, a za njega u Hrvatskoj po pravilu glasuje manji broj Srba nego što ih je bilo među braniteljima za vrijeme Domovinskog rata. Zapravo „noname“ trolovi koriste Milorada Pupovca da blate najuspješnijeg, najelokventnijeg i najsposobnijeg političara u Hrvatskoj Andreja Plenkovića kojemu nitko nije ni do koljena, kako kaže Zvonimir Hodak.

Milorad Pupovac je toliko jak i moćan političar u Hrvatskoj da mu u koaliciji s Plenkovićem čak nije uspjelo skinuti „ustašku“ HOS-ovu ploču s pozdravom „Za dom spremni“ iz javnog prostora, niti mu je uspjelo zabraniti Thompsonove Čavoglave s tim istim braniteljskim pozdravom u uvodu te legendarne pjesme. Naprotiv legendarna Thompsonova himna legalizirana je odlukom Visokog prekršajnog suda u svojoj cjelini s pozdravom ZDS na početku pjesme i to baš u vrijeme Plenkovićeve hrvatsko-srpske koalicije! Zanimljivo, zar ne?

„Veliki Hrvati“ od beznačajnog , marginalnog, navodno ugroženog Srbina stvaraju veliku žrtvu, šire strah od srpstva i četništva, jer da nema Pupovca ne bi se znalo tko je veći Hrvat i ne bi se znalo da Plenković zapravo nije Hrvatski orijentiran niti je nacionalno osviješten, jer je sticajem okolnosti bio u koaliciji s Pupovcem. Namjerno kažem „bio u koaliciji“, jer ta koalicija na ovim izborima više ne postoji.

Po tome ispada da je Plenković srpski orijentiran, beogradski orijentiran ili briselski orijentiran?

Možda Andrej Plenković nije emocionalni Hrvat kakav je bio Tuđman ili kakva je bila Kolinda Grabar Kitarović, ili to ne zna ili ne želi pokazati na sličan način? Ali hrvatstvo se ne dokazuje samo emocijama već razumom i racionalnom zaštitom hrvatskih nacionalnih interesa, poštenjem i marljivošću.

Do sada se nitko nije usudio, a još manje uspio dokazati da je Andrej Plenković ljenčina ili veleizdajnik nacionalnih interesa, a sva nastojanja da ga se difamira i stavi u isti koš sa korumpiranim Ivom Sanaderom neslavno su propali u svim interpelacijskim pokušajima impotentne oporbe s lijeve i ultra desne strane.

Guranje Plenkovića rame uz rame s Josipom Rimac jedna je od većih gluposti koje sam mogao pročitati iz čega se vidi da su tajne istražne mjere probijene upravo zato da se našteti HDZ-u i Andreju Plenkoviću! Tko je probio tajne mjere i lansirao transkripte na naslovnice čime je evidentno pomogao SDP-u i Domovinskom pokretu valjda će konačno otkriti SOA?

Hrvatski nacionalni interesi danas se najučinkovitije brane u Europskoj uniji čija smo ravnopravna članica i nema većeg hrvatstva od onoga kada smo na Tuđmanovim vizijama ušli u euroatlantske integracije, nema većeg hrvatstva od onoga kada smo ušli u NATO savez i na taj način trajno učinili granice Hrvatske sigurnima od svih mogućih osvajača. Dakle, ako je Andrej Plenković europski orijentiran istovremeno je i hrvatski orijentiran, jer Hrvatska je dio te Europske unije, a ne dio beogradskog pašaluka i neke nove regionalne Jugoslavije.

Članstvo u Europskoj uniji i NATO savezu, još čvršće pozicioniranje Hrvatske u međunarodnoj zajednici slobodnih naroda i nacija garancija je da više nikada nećemo biti dio balkanske kaljuže s dominacijom Beograda. Hrvatsku kakvu je Tuđman sanjao i želio više nam nitko ne može uzeti, a najmanje to može Milorad Pupovac bio on u oporbi ili bilo kojoj vladajućoj većini. Čini se da je Pupovac zadovoljan šačicom „ustaških“ kuna i to je sva šteta koju on Hrvatskoj može nanijeti?

Zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji Republika Hrvatska danas ima 21,5 milijardi eura na raspolaganju što je jedan cijeli državni proračun RH, od čega je 10 milijardi eura bespovratnih sredstava za obnovu gospodarstva nakon što je COVID 19 izazvao veliku recesiju u RH i Svijetu. Možemo li uopće zamisliti koliko bi sredstava Hrvatske dobila od Beograda da smo kojim nesretnim slučajem pristali na konfederalno stvaranje neke nove Jugoslavije?

Zahvaljujući solidarnoj politici Europske unije Republika Hrvatska danas s pravom može imati ambiciozan i provediv gospodarski program kakvog nam je predstavio Andrej Plenković pod sloganom „Sigurna Hrvatska“.

Sigurna Hrvatska“ ide dalje! Hrvatice i Hrvati su tijekom ugroze COVID-a 19 pokazali neviđeno zajedništvo i disciplinu radi vlastite sigurnost i demonstrirali su svijest da nam osobna sigurnost donosi i kolektivnu sigurnost Republike Hrvatske. Danas Hrvatska ubire benefite tog zajedništva i discipline i bez sumnje smo jedna od najsigurnijih država na Svijetu, spremni za suočavanje sa svim krizama, što će biti glavni kriterij za brzi gospodarski oporavak na temelju programa „Sigurna Hrvatske“!

HDZ-ov tim danas je apsolutno bolji od svega što nam se nudi s lijeve i kvazi desne strane. Plenkovićev tim je kadrovski protkan kompetencijom, domoljubljem, braniteljskom legitimacijom Domovinskog rata i nadasve racionalnim hrvatstvom. Njegov tim je isključivo hrvatski tim, HDZ-ov tim, a neprincipijelne koalicije su završile onog trenutka kada je raspušten Hrvatski sabor.

Hoće li ih biti u budućnosti ovisi isključivo o političkoj volji, pameti i hrvatstvu snaga na desnom političkom spektru s kojega osim brutalnih napada na HDZ želimo vidjeti bolji programa od HDZ-ovog, s objašnjenjem tko će ga, kada i kako provesti u djelo.

Kazimir Mikašek-Kazo/Foto:FaH

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •