Pero Kovačević: ‘Afera Dnevnice’ je ozbiljan sigurnosni problem Hrvatske

ožujak 7, 2017 maxportal
Share Button

Dobili smo i nastavka afere „dnevnice“. Kad se pojavila afera „dnevnice“ napisao sam: „Ako su klasičnim kokošarskim metodama u uredu bivšeg predsjednika Vlade Zorana Milanovića izvukli 307. 000 kuna, zamislite o kojem iznosu je riječ na razini države u općinama, gradovima, županijama, ministarstvima, javnim službama koliko je fiktivnim dnevnicama izvučeno novca.Vjerujem da je riječ o milijardama kuna. Zamislite koliko je fiktivnih, koliko je duplih dnevnica isplaćeno?

Ako nije bilo nikakvog nadzora u izvlačenju novca fiktivnim nalozima u Vladi što se može očekivati drugdje?Što rade raznorazne interne revizije i kontroli u Vladi, ministarstvima, javnim službama itd…

Jučer smo dobili nastavka afere „dnevnice“. Više nije riječ samo o tome da imamo „dužnosnike klošare, da imamo „visoke državne službenike klošare“ koji su za 10.000 kuna, a očito i manje spremni učiniti sve, prodati „ćaću svog“.

Imamo ozbiljan,vrlo ozbiljan  sigurnosni problem da nam na ključnim mjestima rade osobe „dužnosnici“ i visoki „službenici“ koji čak dnevno dolaze u doticaj sa vrlo tajnim i tajnim podacima i koji te podatke očito bez problema mogu prodavati zainteresiranim stranama.

Zanimljivo je da svi o tome šute i bave se politiziranjem vrlo ozbiljnog problema.

Pero Kovačević /foto:Komentari
Share Button