EKSKLUZIVNO: Severina u problemima! Zbog Kojića bi mogla izgubiti Aleksandra!

27 prosinca, 2016 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Djelatnice Centra za socijalni rad u zagrebačkom Maksimiru predlažu da Severina i Milan Popović imaju jednako pravo viđati malog Alekstandra, a zagrebački Uskok ima izjave osoba iz krim-miljea koje Igora Kojića povezuju s narko-scenom!

 U novoj obitelji popularne Severine, nekad Vučković, potom Popović, a danas – Kojić odvija se prava drama. Iako je javnost u regiji uvjerena da je glavna karakteristika njezina braka sa petnaest godina mlađim Igorom – idila, već više od pola godine to nije slučaj…

Do prve ozbiljnije svađe između Severine i Kojića došlo je još prije pola godine, kada je popularna pjevačica u središtu Zagreba kupovala skupocjeni poklon prijateljici. Neugodno se iznenadila vidjevši da na računu novaca – nema.

KOJIĆ SEVERINI „POPALIO“ KARTICU!

Pred više svjedoka Severina je odmah napala svog mlađahnog supruga. Vikala je na njega i cijela situacija bila je poprilično neugodna. Međutim, Severina se ubrzo smirila, a njezin menadžer Tomislav Petrović cijelu je neugodnost javno demantirao. Ipak, dobri poznavatelji prilika u novoj Sevkinoj obitelji, tvrde da to nije bila prva svađa između nje i Igora. A nije ni posljednja.

U zadnje vrijeme Severina često izbiva iz svoga doma na zagrebačkoj Bijeničkoj cesti, a razlog tome nisu samo poslovne obveze i nastupi.

Već duže vrijeme Severina uopće nije imala neki zapaženi koncert pa se postavlja pitanje zbog čega tako često izbiva iz obiteljskog doma i ostavlja malog Aleksandra samog, uglavnom sa bakom Anom. Jesu li posrijedi provodi u Dalmaciji, Beogradu i nekim drugim europskim gradovima ili možda čak i problemi u koje se uvalila sa Kojićem i koje za sada vješto skriva od znatiželjne javnosti?!

Iako Igor Kojić u dobrom dijelu regionalnih medija slovi kao „uspješan mladi čovjek“ i „nogometni menadžer“, dobri poznavatelji njegova lika i djela upozoravaju da je u poslovnom smislu potpuno neuspješan te nema baš nikakvih zapaženih nogometnih transfera niti klijenata. Njegov otac Dragan Kojić – Keba učinio ga je bogatim samo na papiru, kada je fiktivno prebacio svoju imovinu na sina, nebi li se osigurao od moguće tužbe 17-godišnje vanbračne kćeri Ine Jevremović.

Keba je Igoru često davao veće svote novaca pa je ovaj tako svojedobno očarao i Severinu, no njihov odnos malo je zahladio kada je čuo da se Igor jednom prilikom čuo sa svojom polusestrom u Beogradu. To je teško pogodilo starog Kojića koji je i dalje dobar sa Igorom, ali ipak oprezniji oko novca.

Ipak, glavni problemi Igora Kojića, ali i Severine, odnose se na njihove prijatelje iz polusvijeta, ljude koji u svakom slučaju, nisu za javno pokazivanje, a s kojima se druži uglavnom Kojić. Kada je nestalo novca na Severininoj kartici, mnogi su se zapitali – pa na što ga je to Igor potrošio, a da ona nije znala?! I tu dolazimo do zida, do priče o kojoj tek rijetki govore, uz uvijet da se javno ne spominju njihova imena.

ROĐENDAN KOD GRAŠE

Ako Igor Kojić nije uspješan nogometni menadžer, ako nema pristup novcu Kojića starijeg i ako mu je Severina ipak oprostila što joj je ispeglao karticu – postavlja se pitanje koju to tajnu skrivaju?! Odgovor bi mogao dati Igorov rođendan, ovoga ljeta u Splitu. Na partiju iznenađenja i pomirenja koji je Severina priredila u splitskom „Adriaticu“, restoranu Petra Graše, provodili su se Haris Džinović, Goran Karan, Željko Joksimović, Tomislav Petrović, Edvin Softić, Bane Obradović i mnogi drugi…

Severina, Softić, Popović

Bilo je tu svega, dobra zabava bila je zajamčena! Jamčili su je Severinini prijatelji od kojih su neki povezani sa splitskom policijom, a drugi sa krim-miljeom. Bane Obradović i Edvin Softić poznati su po tome da znaju ljude koji mogu svašta srediti… Možda zato, a možda i zbog slavnih gostiju, rođendan je izazvao pozosnost određenih splitskih inspektora.

Najmanje dvije osobe sa Severininog rođendana vode se u raznim policijskim evidencijama, vezano uz splitski, zagrebački i beogradski narko-milje, a jedna od njih posve je sigurno u stalnom kontaktu sa poznatim kriminalcima i dilerima.

VEZE S OSTOJIĆEM

Nije nikakva tajna da je Severina u vrlo dobrim vezama sa bivšim ministrom unutarnjiih poslova Rankom Ostojićem, ali i osobama od njegova povjerenja u splitskoj policiji. Ostojića je, navodno, koristila u nekoliko navrata. Pa i kada ju je trebalo spojiti sa Borisom Lalovcem, bivšim hrvatskim ministrom financija, zbog anonimnih prijava koje su nepoznate osobe podnijele protiv popularne pjevačice i njezinog menadžera Tomislava Petrovića, zbog sumnji u utaju poreza i malverzacije sa muzičkim honorarima.

U konačnici, Severina je ranije i pjevala za SDP, a u kampanji za predsjedničke izbore bila je na strani Ive Josipovića, što je dobrim dijelom rezultat lobiranja njezinog prijatelja Ranka Ostojića. No, puno ozbiljnija su Ostojićeva zataškavanja vezana uz neke Severinine prijatelje, danas prijatelje Igora Kojića, koji ne pripadaju muzičkom svijetu, već splitskom podzemlju!

Kada je u rujnu ove godine srpska policija u Beogradu provela akciju „Ciklon“ tijekom koje je uhićen Jevto Jevtić, vođa navijača Zemuna, zajedno sa još trojicom dilera kokaina, sumnjalo se da je jedan od dilera iz te skupine pobjegao u Republiku Srpsku, a da je u Dalmaciji ranije ostvario kontakte sa nekim poznatim prijateljima.

Riječ je o mlađoj ekipi trgovaca drogom, koja je po jednom kraku snabdijevala splitsko narko-tržiše uglavnom kokainom koji je dolazio preko Srbije i Bosne, a bilo je tu i lakših droga poput marihuane i hašiša. Nešto ranije ove godine, u Splitu je palo devet narkodilera, a prošle godine i moćna narko-skupina koja je drogu švercala iz Nizozemske i Crne Gore. Interesantno je da unatoč tobožnjim uspjesima splitske policije, droge na ulici ne nedostaje, a pad prošlogodišnje skupine tumači se kao hapšenje jednog klana da bi se otvorio prostor drugom klanu – onome tko drogu na područje Dalmacije dovozi iz Bosne i Srbije.

Karakteristika nove generacije splitskih dilera je da je riječ o prilično mladim ljudima, neki njihovi „vojnici“ su čak i maloljetni, a „posao“ vode osobe između 20 i 30 godina. Jedan od njih F.Č. (podaci poznati autoru) inače 1990. godište, čak je dao iskaz u zagrebačkom Uskoku, a kada je govorio o svojim saznanjima vezanim uz krajnje korisnike, kupce droge, spominjao je čak i neke ljude sa Severininog rođendana!

RAT NARKO-SKUPINA U SPLITU

Interesantno je da je jedan splitski novinar već ranije optuživao bivšeg hrvatskog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da preko svojih ljudi u splitskoj policiji „pokriva“ jednu kriminalnu skupinu povezanu sa trgovinom drogom, na uštrb druge. Optužbe su išle toliko daleko da se jednu istražnu sutkinju (podaci poznati autoru) čak sumnjičilo za blagonaklono ponašanje prema dilerima iz jedne kriminalne grupacije, dok je prema drugima rigorozna.

Novinar je optužio i bivšu državnu odvjetnicu D.B. da je zbog prijateljstva sa Ostojićem radile ustupke pripadnicima jednoga splitskog kriminalnog klana. Za sve to znao je navodno i Mladen Bajić, bivši Glavni državni odvjetnik kojemu je je sve predočeno kao „normalna policijska procedura“, jer da bi se zatvorilo jedne kriminalce, treba se služiti uslugama i informacijama drugih…

Međutim, novi Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan odbija takvu praksu i smatra da se sa svim kriminalcimma treba podjednako efikasno obračunati pa sada veći dio splitskog podzemlja strepi jer više nemaju zaštitu niti u Ostojiću, niti u Bajiću. Novinar koji je sve to iznio, u međuvremenu je i sam završio u zatvoru, zbog navodne pronevjere.

Osim F.Č. koji je svoja saznanja iznio u zagrabačkom Uskoku, a ne u splitskom radi straha da bi mogao biti „provaljen“, još ranije su neki sitniji dileri i kriminalci u svojim iskazima spominjali mnoge poznate osobe iz splitskog estradnog života kao korisnike droga. S tim iskazima raspolažu pojedini inspektori iz 1. policijske postaje Split, a dvojica smijenjenih bivših dužnosnika PU Splitsko-dalmatinske, čak su upozoravali na zataškavanja do kojih je dolazilo u vrijeme ministra Ranka Ostojića.

U tome je važnu ulogu igrao i Mario Bertina, bišvi šef Policijskog Uskoka koji je u međuvremenu smijenjen zbog niza zlouporaba, uključujući i ilegalno prisluškivanje i praćenje političara, ali i fizičke obračune te aferu sa falsificiranjem oporuke. Sa društvenih mreža preko noći su nestali članci u kojima se upravo bivšeg šefa Policijskog Uskoka i prisnog prijatelja i kuma Ranka Ostojića, sumnjiči za nestanak veće količine zaplijenjenog kokaina – koji je kasnije pronađen u njegovoj garaži!

Dvojicu splitskih dilera koji su u iskazima policiji spominjali osobe iz javnog života, uglavnom sa estrade, prije nego što je postao zamjenik ministra unutarnjih poslova, branio je advokat Evelin Tonković. Zanimljivo je da su na putu od policije do državnog odvjetnišva dileri naglo „zaboravili“ o kojim je osobama sa estrade riječ!

VEZE U TREBINJU I PRIJEDORU

Prema iskazima dobro upućenih inspektora iz splitske policije koji do promjene vlasti nisu smjeli govoriti o ovim stvarima, a i dalje ne žele da se iz razumljivih razloga spominju njihova imena, prije nekoliko mjeseci na području Splita viđeni su i momci iz Trebinja, koje se sumnjiči za povezanost sa narko-biznisom. U svojim crnim poslovima uživaju zaštitu u samom vrhu bosanske SIPA-e, jer je jedan od njih rodbinski povezan sa šefom te agencije.

Trebinjani su u Splitu tražili veze, a blisko surađuju i sa dvije osobe iz Prijedora, koje imaju „uglednog“ prijatelja u Zagrebu. On živi na relaciji Zagreb-Split i bio ih je spreman povezati sa ljudima za „biznis“ u Splitu, ali i u glavnom gradu Hrvatske. Navodno su zabilježeni i međusobni kontakti tih osoba, a jedna od njih česti je gost žutih stranica estradnog tiska, ne samo u Zagrebu.

Slično kao što su pojedinci u  splitskoj policiji „pokrivali“određene sitne dilere, a ovi su im zauzvrat davali informacije o poznatim i slavnim klijentima, tako i strukture u zagrebačkoj policiji, u jednom drugom slučaju pokrivaju – Severinu.

BITKA ZA ALEKSANDRA

Riječ je o dramatičnoj bitci za četverogodišnjeg Aleksandra, koju zabrinuti otac Milan Popović sa Severinom Kojić vodi već duže vrijeme. Protiv Milana Popovića prije dva tjedna navodno je čak podnijeta i kaznena prijava! Severina ga je prijavila po dvije točke: zbog „oduzimanja djeteta“ iz čl. 174. KZ-a i „neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta“ iz čl. 173. KZ-a. Popović je nakon podnijetih prijava, nedavno bio i na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji – tvrdi naš dobro upućeni izvor.

Sukob Milana Popovića i Severine Kojić kulminirao je prije otprilike mjesec dana, kada je Milan došao po malog Aleksandra u Zagreb. Uzeo ga je od bake Ane, na Bijeničkoj cesti, gdje živi i Severina, no nje nije bilo kod kuće. U kući je bio tek stari Keba Kojić sa dvije nepoznate ženske osobe, pomalo oskudno odjevene, Severininom majkom i malim djetetom. Na pitanje gdje su Severina i njezin suprug, nitko nije davao odgovor…

DIJETE BOLESNO – SEVERINI NI TRAGA!

Kada je pokupio dijete, Milan je odmah vidio da je mali Aleksandar bolestan i nahlađen, da ima jaki kašalj pa čak i gljivice na nogama, šaci i prstima! Kako nije uspio dobiti Severinu, o djetetu se raspitivao u vrtiću, a u razgovoru s tetama imao je što čuti: mali Aleksandar u vrtić dolazi odjeven neprimjereno vremenskim uvijetima pa se zbog toga najvjerojatnije i prehladio!

Milan Popović sa Severinom već duže vrijeme ne može uspostaviti nikakav kontakt, ona je često na putu, provodi se okolo sa Igorom Kojićem i njegovim sumnjvim društvom, a malog Aleksandra ostavljaju baki od 80 godina…

O svemu tome, otac je obavijestio i nadležni Centar za socijalnu skrb u Maksimiru, a Severini je napisao tek SMS poruku, jer je drukčije nije mogao dobiti da bi joj rekao kako malog misli zadržati, dok ne ozdravi i dok ga ne pregledaju liječnici. Severina se, navodno, Popoviću nije javljala čak dva tjedna, niti je pitala gdje je mali Aleksandar i što je s njime, je li zdrav?! Čak su i predstavnici nadležnog centra iz Maksimira otišli na mjesto stanovanja Severine te utvrdili da zaista nije kod kuće…

SEVKE IMA PA NEMA

U međuvremenu, Severina se ipak pojavila! Nakon što je policija zaprimila njezine prijave protiv Milana Popovića, navodno ju je zatekla na kućnoj adresi, a Milan je nakon što je dijete ozdravilo, vratio sina majci. To je učinio prije nego što je uopće čuo za prijave koje je Severina podnijela. I kada je dijete vraćao, opet kod kuće nije zatekao majku, već baku Anu!

No, muci zabrinutog oca tu nije kraj. Umjesto Severine, u zagrebačku policiju urgentno je pozvan Milan Popović! Iako se po njegovim prijavama uopće ne postupa, temeljem Severine prijava, on je odmah ispitan. A ispitivala ga je, po tvrdnjama našeg dobro upućenog izvora, policajka Krnic koja je od ranije poznata kao kadar bivšeg ministra i Severininog prijatelja Ranka Ostojića!

Na zagrebačkom sudu već se duže vrijeme vodi parnica kojom Milan Popović traži novu odluku o povjeravanju i viđanju djeteta. Nadležni Centar za socijalnu skrb iz Maksimira i iznimno upućene i profesionalne djelatnice tog Centra, već su predložile da pravo na viđanje Aleksandra Popovića bude podijeljeno pola – pola, između oca i majke.

Nakon takve odluke, policajka Krnic  pozvala je promptno djelatnice Centra i u petosatnom, prilično neugodnom razgovoru, vršila neviđeni pritisak na njih da odustanu od svoga prijedloga.

AUTOR: D. Lukić i Istraživački tim Maxportala

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •