VIDEO: Šešelj izazvao kaos u Skupštini za govora visoke predstavnicu EU

ožujak 3, 2017 maxportal
Share Button

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost te potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini stigla je na Skupštinu Srbije gdje govori na posebnoj sjednici, no zastupnici Srpske radikalne stranke nisu je dočekali s oduševljenjem. Dočekali su je zvižducima uzvikujući: “Srbija, Rusija, ne treba nam Unija!”Mogherini govori na posebnoj sjednici, na kojoj je i premijer Srbije Aleksandar Vučić te ministri iz njegove Vlade. Govor je počela na srpskom jeziku, a Šešeljevi zastupnici uzvikuju cijelo vrijeme dok ona govori.

“Nećemo neprijatelja srpskog naroda!, uvikivao je Šešelj.

Šešelj je još prije početka Skupštine najavio kako neće dopustiti Mogherini da održi govor i da će demonstracijama protiv nje započeti svoju predsjedničku kampanju.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici diplomatskog zbora u Srbiji, kao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 U jednom trenutku, Mogherini je rekla da zna da cijela regija prolazi kroz težak trenutak, i da su pred Srbijom teški izbori.

“Trebate sačuvati glasove i za obraćanje glasačima. Etničke polarizacije jesu teške. Ali dozvolite da vam kažem da je uloga Srbije ključna. Imate veliku odgovornost. Srbija je uvijek bila na raskrižju različitih svjetova, i te etikete Istoka i Zapada nikada nisu bile dovoljne”, kaže Mogherini.

Rekla je da je važno da se svi građani uključe u ključne odluke koje Srbija mora donijeti.

“Srbija je toliko toga napravila, i sada možete nastaviti raditi. Možete biti partner za stabilnost, a i pomoći vašoj zemlji da napreduje prema EU”, kaže Mogherini.

Za kraj je poželjela svima mirnu predizbornu kampanju.

Evo kako je izgledala atmosfera u srpskoj Skupštini:Komentari
Share Button