VLATKA POKOS IZ KANADE: “Ponosna sam na partizane, prezirem ustaše i sve one koji ih veličaju’

svibanj 11, 2018 maxportal
Share Button

I Vlatka Pokos iz daleke Kanade uključila se u raspravu o ustašama i partizanima. Na Instagramu je objavila da je ponosna na partizane, a prezire fašiste i sve one koji ih veličaju.“Citirat ću povjesničara Tvrtka Jakovinu:  ‘Sabor Republike Hrvatske ne samo da se srami Dana pobjede, srami se bitaka na Neretvi i Sutjesci gdje su poginule tisuće Hrvata koji sudjelovaše u NOB-u. Ustaški pozdrav “Za dom spremni” političke elite gotovo pa posve su legalizirale u Republici Hrvatskoj.

Štoviše, ploča s pozdravom “ZDS” bila je mjesecima u Jasenovcu pa zato već tri godine Vlada Republike Hrvatske sama, bez predstavnika žrtava, komemorira datum proboja iz logora'”,  napisala je na svom Instagram profilu Vlatka Pokos i naglasila podvukla: “Ponosna sam na partizane koji su se borili na strani svjetla i prezirem fašiste, kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj!”.

Objavu je ilustrirala fotografijom partizanske brigade koja u svibnju 1945. ulazi u Zagreb na dan kad je “Zagreb pao pod oslobođenje” kako bi rekao Tomislav Ladan.

 

M.M. /foto:cropix

Komentari
Share Button