Karolinu Vidović Krišto sud vratio na posao

kolovoz 18, 2015 maxportal
Share Button
OPĆINSKI sud Zagrebu donio je privremenu mjeru kojom je, do okončanja radnog spora, na posao vratio Karolinu Vidović Krišto, novinarku HRT-a kojoj je izvanredni otkaz uručio glavni ravnatelj Goran Radman. 

Vidović Krišto je vraćena na posao i raspoređena u produkcijski tim za međunarodne kanale koji radi u sklopu Informativnog medijskog servisa HRT-a.

Ravnatelj Radman je otkaz novinarki Vidović Krišto, inače majci četvoro djece, uručio 5. siječnja nakon što je Vidović Krišto tijekom rasprave o Etičkom kodeksu napisala da Radman ne može razumijeti demokraciju, slbodu čovjeka i ljudska prava jer dolazi iz totalitarnog sustava.

U poruci koju je e mailom poslala na adrese zaposlenika HRT-a napisla je da je “Radman svoja iskustva i poimanje države, ali i nacionalnih medija, stjecao u režimu koji je kao totalitaran osuđen pa je razumljivo da nije u stanju razumjeti demokraciju, slobodu čovjeka i ljudska prava, te bi glavnom ravnatelju trebalo pomoći da se oslobodi svih javnih funkcija koje nije u stanju obnašati.”

Na HRT-u su to smatrali osobito teškom povredom radne obaveze pa joj je uručen otkaz.

Vidović Krišto nije pomogla ni činjenica da su u njenu obranu stali HHO i Koordinacija sindikata HRT-a koji su smatrali da kvalifikacije iz internog dopisa ‘nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze’.

Nakon otkaza Karolini Vidović Krišto glavna ravnatelj HRT-a Goran Radman, za kojega je više puta objavljeno da je bio suradnik Kontra-obavještajne službe (KOS) agresorske JNA  nastavio je provoditi teror nad slobodnomislećim novinarima HRT-a pa je podijelio još nekoliko otkaza. Za očekivati je da će i oni biti vraćeni na posao, a Radman otići u smetlište povijesti.

M. Radev/foto: arhiv

 

Komentari
Share Button