Kurdi u Siriji: “Izbjeglica kojega cijeli svijet žali je član al Kaide, krivac za ubojstvo 50 Kurda!”

rujan 22, 2015 maxportal
Share Button

SIRIJSKI izbjeglica Osama Abdul Mohsen, kojeg je napala mađarska snimateljica, pripadnik je radikalne al-Nusre (podružnice al-Kaide u Siriji) i borio se protiv Kurda na bojišnicama u Siriji, objavila je kurdska Stranka demokratske unije (PYD).Kurdski zastupnici u Siriji tvrde da se Abdul Mohsen, koji je u međuvremenu dobio posao u Madridu kao nogometni trener, borio za al-Nusru prije bijega iz Sirije u proljeće 2015.

Kurdska strankatvrdi da je Mohsen potaknuo nasilno gušenje kurdskih prosvjeda u gradu Qamishlo 2004.  nakon nogometne utakmice klubova al-Fatwa i Qamishlo Jihad.

Portal Rudaw navode da su sirijske snage sigurnosti u toj akciji ubile više od 50 Kurda, a kao glavnog krivca imenuju upravo Abdul Mohsena koji je inicirao krvavo suzbijanje prosvjeda.

osama, sirija, kurdi

PYD je objavio fotografiju s Facebook profila Abdul Mohsena na kojem se on identificira kao pripadnik Nusra Fronte i tvrdi da se on protiv Kurda borio u blizini Amudeha, Serekaniye i Afrina, piše Rudaw.net.

Nakon bijega u Europu Abdul Mohsen je obrisao Facebook profil.

Mohsen bio trener Al-fetvu kluba u Deir Ez Zor od 2004-2010. a danas je trener u Madiridu gdje su ga primili i vodeći igrači Reala među kojima i Ronaldo i Modrić.

D. L./ Rudav.net/foto:facebook

 

 

 

Komentari
Share Button