Reagiranje: Ivica Granić odgovara Aleksandri Kolarić

23 svibnja, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na Otvoreno pismo koje je Aleksandra Kolarić uputila rektorici dubrovačkog sveučilišta, reagiranje je poslao Ivica Granić, urednik Portala OKO.“Na vašem cijenjenom portalu Dubrovniknet.hr objavili ste danas članak odnosno prenijeli ste objavu sa službene facebook stranice Aleksandre Kolarić u kojem ta osoba iznosi cijeli niz neistina, laži, obmana, i tako dalje na moj račun. Osim toga, traži javno očitovanje rektorice dubrovačkog sveučilišta, zatim voditelja studija medija u Dubrovniku, dekana visoke škole Edward Bernays, za sada se tu, čini mi se, zaustavila.

Sukladno Zakonu o medijima tražim da objavite ovaj demant, odnosno ispravak cijelog niza netočnih informacija, obzirom kako ste vašom objavom povrijedili moja prava i interese. Redom:

Iz spomenutog uratka Aleksandre Kolarić stječe se dojam kako se ja osobno nešto posebno bavim tom osobom, jer navodi kako „… u nekoliko zadnjih mjeseci taj portal, za čiji sadržaj Ivica Granić kao glavni urednik odgovara u cijelosti, objavio je niz tekstova o meni”.

Radi se o nizu neistina tašte osobe, i namjernom obmanjivanjiu javnosti, obzirom da sam odmah nakon objave na facebook profilu Aleksandru Kolarićporukom u inbox obavijestio o točnim činjenicama.

Naime, portal OKO je u pet godina postojanja objavio ukupno 8 (osam) članaka u kojima se na direktan ili indirektan način spominje Aleksandra Kolarić.

U zadnjih “nekoliko mjeseci” nismo objavili “niz tekstova o meni”, radi se osim spomenutog o još jednom jedinom članku, koji je objavljen 30. siječnja 2015. Dakle, prije više od 4 mjeseca. Niti spomenuti članak, kao niti bilo

koji članak koji je objavljen na portalu OKO, u kojem se spominje Aleksandra Kolarić, nije moje autorsko djelo, a niti autorsko djelo bilo kojeg novinara portala OKO. Naime, spomenuti članak je od prvog do zadnjeg

slova autorsko djelo Ivane, glavne urednice portala Tinolovka News, a članak je na tom portalu, kao i ovaj od danas, objavljen dan ranije, dakle 30. siječnja 2015. godine. Novinar portala OKO je isti samo prenio, uzjasno navođenje izvora i linka na izvor, a ja iza svojih novinara stojim.

Nadalje, prije toga na portalu OKO objavljen je još jedan članak u kome se spominje Aleksandra Kolarić, i to dana 3. studenog 2014. Kao i članak iz siječnja 2015. godine autorsko je djelo Ivane s portala Tinolovka News,objavljen na tom portalu 2. studenog 2014, a novinar portala OKO je isti prenio, uz jasno naznačen izvor, i link na izvor.

I samo još jedan članak je portal OKO prenio u kojem se spominje Aleksandra Kolarić, dakle ukupno tri, i to prije skoro godinu dana, točno 7. lipnja 2014. godine. Kao i ostala dva članka, i taj je autorsko djelo Ivane, glavne urednice portala Tinolovka News, objavljen istog dana, a novinar portala OKO koji je članak prenio je jasno naveo izvor, kao i link na izvor.

Osim tih članaka portal OKO je prenio još nekoliko servisnih informacija vezanih za Aleksandru Kolarić, o izbacivanju iste iz SDP-a, zatim o reakciji Zorana Milanovića koji je tom prilikom kazao kako se radi o osobi, dakle Kolarićki, koja ne zavrijeđuje da se njome bavi niti dvije minute. U tome se u cijelosti slažem s  predsjednikom hrvatske Vlade.

Gomilu bedastoća koje je napisala o meni i portalu OKO frustrirana Aleksandrea će imat priliku dokazati na sudu, jer ću je tužiti, no ipak ću biti toliko drzak i osvrnuti se malo na škrabotinu objavljenu na njenoj službenoj facebook stranici.

Na osnovu čega Aleksandra Kolarić tvrdi kako sam ja podržavao objavu uvreda i neistina na njen račun, obzirom da baš nikada nisam napisao niti jedno

jedino slovo o Aleksandri Kolarić. Čak za članak na koji se ona referira nisam znao niti da postoji, dok me prijatelj nije upozorio na objavu na njenom fecabook profilu.

Dalje, na temelju čega Aleksandra Kolarić tvrdi, i to javno objavljuje, što će naravno morati objasniti i na sudu, da sam ja neuspješan predavač, da ne bi trebao predavati studentima, kad ja to, po SLUŽBENIM ocjenama studenata i mišljenjima kolega, vrlo uspješno radim godinama, na nekoliko sveučilišta. Pa valjda osobe koje me godinama angažiraju na nekoliko kolegija i na nekoliko sveučilišta znaju zašto to rade, valjda postoje i

nekakve službene reference, a svake godine se na kraju semestra provodi i tajna anketa među studentima, gdje oni ocjenjuju profesore. Predlažem da Aleksandra Kolarić zatraži službene ocjene za mene gdje god sam predavao, a valoriziranje profesora od strane studenata smatram jedinim vjerodostojnim. Upravo sam ove godine na Bernaysu mentor čak desetorici diplomanata,

napominjem kako se radi o jednoj od najelitnijih visokih škola u regionu, koliko znam nigdje se nije dogodilo da toliki broj studenata izabere istog profesora za mentora prilikom pisanja diplomskog rada/magisterija. I sad bih ja jednoj Aleksandri Kolarić, i sličnima, trebao objašnjavati svoje reference.

U člancima koje je portal OKO prenio, a koji su autorsko djelo drugih autora, manje više se implicira kako Kolarićka i navodi na svome facebook profilu, da se radi o PR posvuduši, političkoj narikači koja mjesecima ne prestaje plakati zbog izbacivanja iz SDP-a, a i pokojni Ivica Račan Kolarićku je “udaljio sa svih dužnosti”, političkoj amaterki koja iskače iz svake paštete… i tome slično (da ne citiram sve), dakle što se tiče navedenih kvalifikacija, a koje sam tek danas pročitao, moram kazati kako se sa većinom APSOLUTNO SLAŽEM. Ovo je naravno moje privatno mišljenje, dozvoljavam da drugi misle drugačije. I da sam znao kako će ta tri članka s

drugih portala biti prenešeni na portalu OKO ne bih se protivio, jer smatram kako Aleksandra Kolarić nanosi ogromnu štetu struci, obzirom na funkciju koju obnaša, predsjednica HUOJ-a, udruge koja iz nepoznatih razloga još uvijek u svome nazivu ima odrednicu OJ. Da nije na toj funkciji, ne bi se na nju niti osvrtao.

U pauzama između nastupa u Piramidi i pisanja beskrajnih objava na facebooku, zatim naricanja zbog izbacivanja iz SDP-a, komentiranja svega i svačega, soljenju pameti baš svakome a najviše premijeru Milanoviću, bilo bi dobra kada bi aktualna predsjednica HUOJ-a nešto uradila i na korist struke u Hrvatskoj, a da udrugu malo manje koristi u svojim političko – PRovskim ambicijama i kombinacijama, barem nekakav minimum. Kada bi se još k tome sama sa sobom dogovorila čime se želi baviti “kad poraste”, dakle strukom ili politikom, bilo bi izvrsno.

Posebno sam fasciniran njezinim naporima, valjda i to doprinosi ugledu struke, kako izbačena članica stranke piše program za tu istu stranku, te ga okolo nudi i rasparčava. Posebno sam, kažem, uvjeren da to jako

pridonosi osobnom ugledu a i ugledu struke, jednako kao i najava da će osnovati frakciju kada se vrati u stranku. Jako sexi i PR-ovski. Jadni Zoran Milanović, ne bih mu bio u koži.

I sad se ja pitam na koji način ovakva osoba može unaprijediti struku u Hrvatskoj, osim što iz primjera Alekandre Kolarić možemo naučiti što je to bolesna ambicija, što znači nekontrolirana taština, što znači biti medijska i PR-ovska posvuduša, a Boga mi i što znači upornost, obzirom kako ju je jedan predsjednik posve marginalizirao a drugi posve izbacio iz stranke, a ona i dalje želi biti članica te iste stranke.

Na jednom mjestu, a to je najgroznije u cijeloj facebook objavi, Kolarić tvrdi “jedan sam od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj”. Ovo nije čak niti za komentar, ovo je više stvar medicine nego politike ili odnosa s javnošću, navedena tvrdnja jedino bi mogla konkurirtati u rubrikama vjerovali ili ne.

Na koncu, parafraziravši predsjednicu HUOJ-a, smatram kako Aleksandra Kolarić svojim djelovanjem nanosi štetu i sramotu odnosima s javnošću, te je jedna od onih zbog kojih odnosi s javnošću u Hrvatskoj imaju problema s vlastitom reputacijom. Aleksandru Kolarić ću prijaviti Sudu časti HUOJ-a, a uskoro se vidimo i na sudu.

Lijep pozdrav.

p.s. posebna su mi satisfakcija izvrsni komentari ispod članka na Indexu, ipak ljude ne možete prevariti… Predlažem čitanje komentara ispod članka.

Ivica Granić


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •