Što nije dobro na ovim slikama: Englezi se pitaju ima li rasizma u nogometnoj reprezentaciji

lipanj 22, 2015 maxportal
Share Button

ENGLESKI mediji proteklih su se nekoliko dana raspisali o fotografijama koje su ih šokirale. Na pripremama mlade reprezentacije igrači su fotografirani tijekom ručka. Za jednim stolom sjede tamnoputi nogometaši, dok su bijelci za drugim stolom.

Daily Mail je tekst o rasnoj podjeli Što ove fotografije govore o Velikoj Britaniji danas? potkrijepio s još nekoliko fotografija na kojima je vidljivo kako se spomenute dvije grupe razdvajaju.
engezi 2englezi 3“Što bi trebali reći nakon ovakvih prizora? Kako da djecu učimo multikulturalnosti?”, pita da Daily Mail, a nakon objave ovog članka javnost se podigla na noge pa je izbornik U-21 reprezentacije Gareth Southgate pokušao sve objasniti.

– Iz iskustva kojeg ima u radu s mladim igračima, mogu vam reći da takvih problema nemamo. Fotografija nije reprezentativna, ne pokazuje pravu situaciju. Svatko tko poznaje ovu skupinu igrača i tko ih je viđao u posljednje dvije godine, bilo u hotelu ili na terenima za trening zna realnu situaciju, rekao je Southgate i dodao:englezi 4

– Nogomet nadilazi vjeru, rasu i sve ostalo. Svjestan sam problema u društvu i znam da svi možemo i bolje, ali ove optužbe na račun moje momčadi mi teško sjedaju na želudac. U karijeri sam igrao s tamnoputim igračima, a s nekima sam ostao jako blizak. Nikada nisam stvarao razliku među igračima, zaključio je priču Southgate.

MP/Foto:Daily Mail

Komentari
Share Button