GENERALI: Tražimo hitnu istragu zbog objave da je Gojko Šušak naredio ubojsto Damira Tomljanovića Gavrana

veljača 21, 2019 maxportal
Share Button

Hrvatski generalski zbor oglasio se priopćenjem povodom objave na portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ-GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU““Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje laži koje je na blogu-portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ–GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“, objavio  autor Miro Matijević.

Hrvatski generalski zbor podsjeća da su okolnosti pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, 17. veljače 1994. godine na Velebitu javnosti dobro poznate s obzirom na to da su o tom tragičnom događaju u medijima u više navrata govorili neposredni svjedoci, Gavranovi prijatelji i suborci,  pripadnici 1. gardijske brigade „Tigrova“, Darko Katuša i Grga Tokić.

S obzirom na navedeno smatramo kako je izrečene neistine autor članka u javnost smišljeno plasirao u cilju stvaranja i širenja dezinformacija kako bi se manipuliralo javnim mnijenjem, izazivale podjele i posijale sumnje u braniteljskoj populaciji i šire te bacila ljaga na pokojnog ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Pritom je autor u svom članku, branitelje prikazao kao masovne uživatelje droga, a Gavranovu junačku smrt, na borbenoj zadaći, proglasio običnom likvidacijom od hrvatske strane.

OVO JE NAJPRLJAVIJI TEKST  O DOMOVINSKOM RATU: Traži se postupanje MUP-a, DORH-a i tajne službe

Hrvatski generalski zbor upozorava da ovako smišljene i plasirane laži,  neposredno uoči obilježavanja 25. obljetnice pogibije istinskog heroja i omiljenog junaka Domovinskog rata stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana imaju sve odlike psihološkog-propagandnog  djelovanja, kao oblika specijalnog rata usmjerenog protiv temeljenih vrijednosti Domovinskog rata i Republike Hrvatske u cijelosti.

S obzirom na sve navedeno, Hrvatski generalski zbor traži žurno postupanje Državnog odvjetništva.

HRVATSKI GENERALSKI ZBOR

UPRAVNI ODBOR”

Više o toj temi možete pročitati OVDJE

Marko Marković/Foto:screenshot

 

Komentari
Share Button