Goran Marić: Jasno je tko širi laži i podvale da ucjenjujem Plenkovića

veljača 23, 2017 maxportal
Share Button

Nadzorni odbor Podravke trebao bi danas izabrati upravu Podravke jer im mandat istječe u ponoć. Sjednica najavljena za podne odgođena je do 15 sati.Dio medija prenosi da je došlo do žestokog sukoba u Vladi, na rubu fizičkog incidenta, između ministra državne imovine Gorana Marića i ministra obrane Damira Krstičevića a sve zbog zbora čelnog čovjeka Podarvke.

Kuloari govore da je premijer Andrej Plenković u potpunosti zatečen takvom situacijom, a Nadzorni odbor Podravke u popodnevnim satima trebao bi odlučiti tko će u idućih pet godina voditi koprivničku kompaniju.

Dva su imena u igri – Gordan Kolak bliski suradnik ministra Damira Krstičevića i bivši prvi čovjek Dokinga te Marin Pucar nekadašnji član uprave Podravke koji slovi kao osobni izbor ministra Gorana Marića.

Pred sjednicu Vlade u Sosku Goran Marić demantirao je objavljene navode naglasivši da se radi o odvratnim podvalama.

Nemam nikakve kontakte ni jučer ni danas s Nadzornim odborom i neka konačno odluči tko je u Upravi. Stalo mi je da Uprava bude kompetentna, a pojedinci me uopće ne interesiraju i ne sudjelujem u ovakvim podmetnutim podvalama i spekulacijama.

Tko Vam podvaljuje?

Nemam pojma, niti me interesira.

Demantirate da imate svog čovjeka?

Mene pojedinci uopće ne interesiraju. Nemam ni u jednom segmentu svog čovjeka, nemam ni glasnogovornika, a kamoli nekog čovjeka za predsjednika Uprave Podravke.

Pucar nije vaš favorit?

Ne. Tog gospodina nisam sreo u životu.

Jeste li nudili ostavku ako Pucar ne prođe?

S premijerom Plenkovićem ne razgovaram ucjenjivački, niti ću ikada razgovarati tako. To nije čak ni spekulacija, to je jedna odvratna podvala. Vidite tko vrši pritisak kroz medije, a siguran sam da vi to bolje znate nego ja.

Plenković o Podravci

Premijer Andrej Plenković u Sisku je izjavio da nadležnost za izbor novih članova Uprave Podravke ima Nadzorni odbor (NO) te da je proces razgovora u tom tijelu izvan bilo kakvog utjecaja premijera ili članova Vlade. 

“Vodite računa o tome da Republika Hrvatska ima samo nešto više od 25 posto dionica. Ključni dioničari su mirovinski fondovi.

Vlada je predložila određene ljude u Nadzorni odbor, oni imaju nadležnost da donose odluku o novim članovima Uprave. Proces razgovora na Nadzornom odboru izvan je bilo kakvog utjecaja mene ili članova Vlade. Vidjet ćemo što se točno s time zbiva kada se vratimo u Zagreb, tada ću imati cjelovitu informaciju”, rekao je Plenković odgovarajući na upit zna li što se događa oko imenovanja novih čelnih ljudi Podravke.

MP/foto:Komentari
Share Button