Jeo i pio na račun države za 68.000 kuna: Optužen HNS-ov ministar Berislav Šipuš

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Potvrđena je optužnica protiv Berislava Šipuša, HNS-ova ministra kulture u Milanovićevoj vladi. Šipuš je bio pomoćnik Andree Zlatar Violić, a kad je ona smijenjena zbog alkoholizma naslijedio ju je upravo Šipuš.Uskok je krajem prošle godine podigao optužnicu zbog sumnje da je Šipuš od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu ili plaćao svoje troškove i na taj način oštetio proračun za preko 68 tisuća kuna.

Tužiteljstvo Šipuša tereti za zlouporabu položaja i ovlasti jer je protivno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja, koristio svoje ovlasti na način da je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture.

Uskok tvrdi da je Šipuš u gotovini podigao ukupno 17.800 kuna koje je ‘beskamatno koristio’ dok je poslovnim kreditnim karticama Ministarstva kulture ‘u raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao svoje privatne troškove’ u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

Šipuš je naknadno navodno vratio oko 14 tisuća kuna ‘obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu’, dok je sebi pribavio nezasluženih 68.600 kuna za koliko je oštetio državni proračun.

MP/foto:arteist.hr

 Komentari
Share Button