Ovo je Marina iz Broda. Zoranu Milanoviću je donirala 150.000 kuna. Pogledajte čime se bavi!

veljača 6, 2020 maxportal
Share Button

Mjesec dana od drugog kruga predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović predali su konačna financijska izvješća.Kolinda Grabar-Kitarović u kampanji je potrošila 9.578.035,23 kuna, od čega je gotovo sedam milijuna kuna dobila od HDZ-a, a 2,6 milijuna kuna bilo je od donacija. Milanović je potrošio 3.753.595,07 kuna, a prikupio je 2.729.548,54 kuna, od toga oko polovice iz donacija, a drugu polovicu osigurao je SDP i stranke koje su ga podržavale.

Što se tiče donatora, kod Grabar Kitarović iskače karlovački poduzetnik Nikola Hanžel iz čije je dvije tvrtke, Lana-Commerce i Lana karlovačka tiskara sjelo po 200 tisuća kuna koliki je maksimalni iznos donacija za pravne osobe. Hanžel je vjerni donator HDZ-a, a na prošlim je predsjedničkim izborima donirao HDZ-ovoj kandidatkinji 200 tisuća kuna

Upravo je njegova donacija često bila predmetom sučeljavanja u protekloj kampanji. Naime, Grabar Kitarović je 2016. pomilovala Danka Seitera osuđenog jer je pogodovao upravo Hanželu.

Zoran Milanović prikupio je nešto manje od milijun i pol kuna donacija.

Najviše mu je donirala tvrtka Feliks Regeneracija iz Slavonskog Broda u vlasništvu obitelji Opačak koja se bavi eksploatacijom pijeska i šljunka. Oni su donirali 150 tisuća kuna.

Donacija je vrlo izdašna s obzirom na to da je tvrtka u 2018. zaradila 209 tisuća kuna.

Članica Uprave te tvrtke je Marina Opačak Bilić, inače predsjednica Županijske organizacije SDP Brodsko-posavske županije.

‘Ponosan sam na svoju kćer. Imala je podršku svih nas u obitelji. Vrijedna je i uz pomoć tima vjerujem da će SDP izvesti na ispravan put’, kazao je 2018. Mijo Opačak, otac Marine Opačak Bilić.

U vlasništvu te obitelji je i tvrtka Poduzeće za ceste koja se bavi izgradnjom prometnica.

Milanoviću je sto tisuća kuna poklonila i tvrtka iz Jastrebarskog – Neva logistika koja se bavi prijevozom novih i rabljenih osobnih i kombi vozila iz zapadne Europe u Hrvatsku.

M.Marković/ Foto: spd,hr

 

Komentari
Share Button