Ovo je Milenka Barać, vodi tvrtku iz Sinja, zapošljava 250 radnika, a prosječna plaća je 25.000 kn neto

prosinac 31, 2017 maxportal
Share Button

Ako do sada niste čuli za tvrku Industrius, sada ćete tvrtku iz Cetinske krajine, registriranu na adresi Bajagić 11, u Obrovcu Sinjskom, sigurno zapamtiti.  Tvrtaka zapošljava oko 250 radnika, a prosječna plaća je 25. 000 kuna u neto iznosu.Dio zaposlenik ima  i nešto veće primanja, a dohodak zasluže radom u Južnoj Africi.

‘Istina je, prosječne plaće naših ljudi koji rade u Južnoafričkoj Republici su 5.000 eura (cca 37.500 kuna). Tamo u suradnji s tvrtkom ‘IDS’ kroz konzorciji ‘Mitsubishi-Hitachi’ sudjelujemo na termoelektranama Medupi i Kusile’, kazala je direktorica tvrtke Industrius Milenka Barać nedavno za Slobodnu Dalmaciju.

Tvrtka zapošljava 250 radnika, a najviše u Afriku idu raditi – zavarivači koji su najtraženija radna snaga.

Industrius je Podinama kod Šibenika na proljeće ove godine otvorio veliki pogon za proizvodnju procesne i energetske opreme u kojoj je zapsoleno 80-ak radnika.

Tvrtka Industrius osnovana je  prije sedam godina i postala jedna od vodećih na području industrije i energetike. Bavi se montažama i instalacijama u energetskim, petrokemijskim i procesnim postrojenjima te osiguranjem njihovog kontinuiranog održavanja, kontrole i remonta.

U prosincu ove godinu dobili su Zlatnu kunu HGK-a u kategoriji srednjih  tvrtki, a direktorica Milenka Barać prigom dodjela nagrade najavila nove korake, dobivanja certifikata ASME, koji bi im trebao otvoriti vrata za još jače i uspješnije poslovanje.

– Ovaj uspjeh posvećujem svojim djelatnicima, obitelji i budućnosti naše firme, a ovo je samo naš početak. Ova poslovna godina bila je uspješna jer smo otvorili industrijski pogon, a planovi su da naš gotov proizvod plasiramo u inozemstvo – kazala je direktorica Barać.

Tvrtka Inustrius  iz Sinja našla se na popsu 25 hrvatski kompanija s najvišim prosječnim plaćama za 2016. godinu koji je objavila FINA.

 

U sedam godina poslovanja uspješno su odradili veliki broj projekata, kako u regiji tako i u svijetu, a u težnji za osvajanjem novih tržišta i postizanjem veće konkurentnosti, konstantno ulažu u rast i razvoj. U travnju 2017. godine otvorena je proizvodna hala procesne i energetske opreme u industrijskoj zoni Podi pokraj Šibenika. Zahvaljujući tome tvrtka je u mogućnosti optimizirati vrijeme dostave te profesionalno izvesti i najkompleksnije popravke.

– U budućnosti nam je želja naš gotovi proizvod plasirati vani – kaže Milenka Barać o planovima daljnjeg razvoja, a na pitanje što misli na koji način bi političari mogli pomoći poduzetnicima odgovara da bi trebali imati više razumijevanja za njih i biti im više na usluzi.

Proizvodnja Industriusa je prvenstveno orijentirana na izradu posuda pod tlakom, poput spremnika, razdjelnika i sabirnika, akumulatora tlaka, rezervoara i slično, potom na brodsku opremu, čelične konstrukcije te cjevovode. Zahvaljujući zavidnom strojnom parku Industrius je specijaliziran i za usluge rezanja, savijanja te strojne obrade metala i zavarivanja.

Sigurnost na radu i očuvanje okoliša, navode u ovoj tvrtki, stavljaju se ispred svega u svakodnevnom radu. Strogo su posvećeni kvaliteti te su, osim TUV Nord, u procesu dobivanja i certifikata ASME i pečata, koji bi trebali dobiti do početka naredne godine.

Za kraj direktorica Industriusa otkriva i tajnu uspješnog poslovanja.

– Recept za uspješno poslovanje je okružiti se dobrim i kvalitetnim ljudima – zaključila je direktorica Barać.

MP/foto:Joško Šupić/Dalmatinskiportal

Komentari
Share Button