Posljednja poruka Princea: ”Pričekajte prije nego što počnete trošiti svoje molitve na mene”

travanj 22, 2016 maxportal
Share Button

Nekoliko dana nakon što je slavni glazbenik Prince Rogers Nelson pušten iz bolnice, njegovo beživotno tijelo pronađeno je u njegovu domu. Vijest o smrti jednog od najutjecajnijih glazbenika svih vremena prvi je donio portal TMZ.– Glazbenik poznat po imenu Prince preminuo je u 58. godini života, javlja spomenuti portal. U tekstu navodi i da je njegovo tijelo pronađeno rano ujutro na njegovu imanju u Minnesoti.

Vijest o smrti potvrdio je i The Associated Press na svom Twitteru. “Glazbena pop-zvijezda Prince preminula je u svome domu”, stoji u objavi.

Prije tjedan dana Prince je hitno hospitaliziran sat vremena nakon što je održao koncert u Atlanti. Njegov privatni zrakoplov prisilno je sletio u grad Moline u Illinoisu, a glasnogovornik slavnog pjevača potvrdio je tada da je Prince nakon tri sata koje je proveo u bolnici stigao kući.

U posljednje vrijeme pjevač je morao otkazati nekoliko koncerata zbog gripe, a koncert u Atlanti održao je unatoč tome što se nije osjećao dobro.

Posljednji put Prince je viđen u subotu na koncertu u Minnesoti. Iako nije pjevao, stigao je u klub kako bi svima potvrdio da je dobro, piše Daily Mail. 

Okupljenima je tada navodno rekao: “Pričekajte nekoliko dana prije nego što počnete trošiti svoje molitve na mene”, kao da je slutio da mu se sprema prerani odlazak.

Princ je rođen 1958. godine u Minnesoti, a svoju glazbenu karijeru započeo je već kao dječak. Bio originalni pjevač i skladatelj čija je glazba kombinirala jazz, funk i disco, a poznat je po pjesmama “Purple Rain“, “Kiss” i “Raspberry Beret“.

Proslavio se kasnih 1970-ih, a u iduća tri desetljeća postao je globalna superzvijezda. Više puta nagrađen je Grammyjem, a 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih rock and roll umjetnika koji se nalazi u Clevelandu (Ohio).

Tijekom impresivne karijere prodao je više od 100 milijuna albuma.

mp/foto:agencije

 

Komentari
Share Button