PRAVNA NESIGURNOST U RH: Zlouporabe i nezakonitosti u državnim institucijama RH prijavljene su Europskoj uniji

12 studenoga, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maxportal objavljuje dokument od 21. listopada 2019.g. pod nazivom „Institucionalni kriminal – zlouporabe i nezakonitosti u postupanju državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske kojima je u razdoblju 2009.g. – 2019.g. onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen“,Dokument sadrži kratku kronologiju zlouporaba i nezakonitosti počinjenih tijekom razdoblja 2009.g. – 2019.g. od strane Hrvatskog fonda za privatizaciju, Agencije za upravljanje državnom imovinom i Centra za restrukturiranje i prodaju kao pravnog sljednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i Agencije za upravljanje državnom imovinom, te ostalih nadležnih i HFP-u, AUDIO i CERP-u nadređenih tijela i institucija (Upravni odbor HFP-a, Nadzorni odbor HFP-a, Upravno vijeće CERP-a, Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Ministarstvo državne imovine, Vlada RH, Državno odvjetništvo i dr.).

Dokument od 21. listopada 2019.g. pod nazivom „Institucionalni kriminal – zlouporabe i nezakonitosti u postupanju državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske kojima je u razdoblju 2009.g. – 2019.g. onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen“ dostavljen je svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama RH u prilogu dopisa društava Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o. i Fantazija hoteli d.o.o. od 21. listopada 2019.g. upućenog Vladi RH, Državnom odvjetništvu RH, Ministarstvu pravosuđa RH, CERP-u, Upravnom vijeću CERP-a, Ministarstvu državne imovine, Hrvatskom saboru – svim saborskim zastupnicima, Uredu predsjednika Hrvatskog sabora – Uredu potpredsjednika Hrvatskog sabora – Odboru za pravosuđe – Odboru za predstavke i pritužbe – Odboru za gospodarstvo – Odbor za europske poslove – Odbor za turizam i dr.

Slikovni rezultat za jelenić bošnjaković"

U dopisu grupacije Fantasyland od 21. listopada 2019.g. upućenom svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama RH između ostalog stoji

„Nezakonito korištenje i zlouporaba državnog i pravosudnog aparata u svrhu „eliminacije“, političke ili gospodarske, potpuno svejedno, najgrublji je oblik narušavanja pravne sigurnosti nedopustiv u uređenim pravnim državama članicama EU kojima i Republika Hrvatska pripada kao punopravna članica EU koja je preuzela i obvezu poštivanja europskih pravnih normi kojima je zaštita kapitala i ulaganja zajamčena.
Nažalost, pravna sigurnost u Republici Hrvatskoj postoji samo u teoriji i medijskim istupima u svrhu manipulacije i obmanjivanja javnosti, a u praksi, htjeli vi to priznati ili ne, pravne sigurnosti u Republici Hrvatskoj nema.

Europske pravne norme obvezuju Republiku Hrvatsku osigurati zakonit i pravilan rad državnih i pravosudnih tijela i institucija, između ostalih i gore naslovljenih, a što nažalost Republika Hrvatska nije osigurala.

Europske pravne norme obvezuju Republiku Hrvatsku osigurati pravnu zaštitu svim osobama, fizičkim ili pravnim, koje žive ili posluju u Republici Hrvatskoj, a što nažalost Republika Hrvatska nije osigurala.

Republiku Hrvatsku trenutno predstavljate Vi u ime građana Republike Hrvatske koji su Vas direktno izabrali na izborima ili ste na gore naslovljene službene pozicije imenovani od strane Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske.

U sferi je nadležnosti i odgovornosti Vlade RH i Državnog odvjetništva poduzimanje odgovarajućih mjera i pokretanje odgovarajućih postupaka radi sankcioniranja zlouporaba i nezakonitosti počinjenih od strane HFP-a i njegovih pravnih sljednika te njihovih odgovornih osoba koji su lažno prijavljivali i neistinito izvještavali državna i pravosudna tijela o navodnim nezakonitostima društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. te njihovih odgovornih osoba, a po kojim lažnim prijavama HFP-a i njegovih pravnih sljednika je protivno zakonu više od 8 (osam) godina, od 2010.g. – 30. svibnja 2018.g. vođena istraga i kriminalističko istraživanje nad društvima Fantazija projekt d.o.o. i dr. te njihovim odgovornim osobama.

Slikovni rezultat za vjerodostojno plenković"

U sferi je nadležnosti i odgovornosti Državnog odvjetništva poduzimanje odgovarajućih mjera i pokretanje odgovarajućih postupaka radi sankcioniranja zlouporaba i nezakonitosti počinjenih od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva RH i Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku te njihovih odgovornih osoba koji su protivno zakonu više od 8 (osam) godina, od 2010.g. – 30. svibnja 2018.g. provodili istragu i kriminalističko istraživanje protiv društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. i njihovih odgovornih osoba, a sve po lažnim prijavama HFP-a i njegovih pravnih sljednika.

U sferi je nadležnosti i odgovornosti Vlade RH poduzimanje odgovarajućih mjera i pokretanje odgovarajućih postupaka radi sankcioniranja nezakonitosti i nepravilnosti u radu Ministarstva pravosuđa RH i njegovih odgovornih osoba koji unatoč višegodišnjim opetovanim pisanim zamolbama i zahtjevima grupacije Fantasyland i dr., sada već više od 5 godina nisu proveli inspekcijski nadzor nad radom Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva RH i Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku u predmetu ŽDO Osijek br. KR-DO-704/2015 – prethodno predmet Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta br. KR-DO-686/2010 (KR-US-1132/09 – K-US-148/09, IS-US-18/09) po kojem su Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državno odvjetništvo RH i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu i Osijeku protivno zakonu više od 8 (osam) godina, od 2010.g. – 30. svibnja 2018.g. provodili istragu i kriminalističko istraživanje nad grupacijom Fantasyland i njenim odgovornim osobama, a sve po lažnim prijavama HFP-a i njegovih pravnih sljednika, što predstavlja

TEŠKI OBLIK ZLOUPORABE POLOŽAJA I OVLASTI.

Svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske dostavljena je državnoodvjetnička odluka Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku br. KR-DO-704/2015 od 30. svibnja 2018.g. koja je donijeta nakon više od 8 (osam) godina trajanja istrage i kriminalističkog istraživanja po lažnim prijavama HFP-a i njegovih pravnih sljednika protiv grupacije Fantasyland i njenih odgovornih osoba (što je samo jedna od mnogobrojnih opstrukcija projekta Fantasyland Šmidhen), a kojom državnoodvjetničkom odlukom je utvrđeno da „analizom prikupljenih pravno relevantnih podataka i dokaza nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela“.

Interesi Republike Hrvatske štite se zakonitim i pravilnim radom državnih i pravosudnih tijela i institucija, a ne zataškavanjem i nesankcioniranjem prijavljenih zloupraba i nezakonitosti što ima direktne negativne posljedice po Republiku Hrvatsku i njeno gospodarstvo slijedom čega Republika Hrvatska sa iznadprosječnim gospodarskim potencijalom, barem za sada, nije privlačna destinacija za investitore.

Investitori, strani ili domaći, imaju pravo znati što mogu očekivati od države u kojoj žele realizirati projekte, a kako zataškavanje stvarnog stanja nije interes Republike Hrvatske, već samo interes onih koji ispred državnih i pravosudnih tijela čine zlouporabe i nezakonitosti koje potom organizirano svi zajedno zataškavaju, grupacija Fantasyland ovaj dopis sa prilogom upućuje i na adrese nadležnih instanci Europske unije i na adrese veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, a sve kako bi se potencijalnim stranim ulagačima prezentirale moguće posljedice koje mogu očekivati nakon što zaključe ugovor sa Republikom Hrvatskom ili nekim od mnogobrojnih hrvatskih fondova, agencija, centara, ministarstava i sl. (HFP, AUDIO, CERP, DUUDI, Ministarstvo državne imovine,… )“.

U dokumentu od 21. listopada 2019.g. koji sadrži 83 stranice teksta, detaljno je kronološkim redom navedeno i obrazloženo više desetaka teških oblika zlouporaba i nezakonitosti u postupanju državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske kojima je u razdoblju 2009.g. – 2019.g. onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen, a kao što je navedeno na naslovnoj strani tog dokumenta, isti se dostavlja na postupanje svim nadležnim i releventnim tijelima i institucijama RH, Europskoj komisiji i nadležnim instancama Europske unije te na znanje svim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj.

Maxportal objavljuje dopis grupacije Fantasyland od 21. listopada 2019.g. upućenom svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama RH i dokument od 21. listopada 2019.g. pod nazivom „Institucionalni kriminal – zlouporabe i nezakonitosti u postupanju državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske kojima je u razdoblju 2009.g. – 2019.g. onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen“.

Politička stabilnost, pravna sigurnost, razvoj gospodarstva i socijalna pravednost četiri su točke HDZ-ovog programa kojima je HDZ osvojio vlast na prošlim izborima pod sloganom „VJERODOSTOJNO“.
No, premijer Plenković očito se još uvijek nalazi u fazi rješavanje prve točke programa HDZ-ove Vlade, uspostavi političke stabilnosti, dok uspostava pravne sigurnosti i razvoj gospodarstva čekaju neka druga, za hrvatske građene bolja vremena.
U međuvremenu, pravna sigurnost i razvoj gospodarstva i nadalje će biti ključne teme nadolazećih predsjedničkih izbora i lažnih predizbornih obećanja političkih stranaka na parlamentarnim izborima slijedeće godine.
Ne baš „VJERODOSTOJNO“ za Republiku Hrvatsku kao skorog predsjedatelja Europske unije, a još manje vjerodostojno za Europsku uniju kojom će predsjedati država u kojoj je pravna sigurnost mrtvo slovo na papiru.
Objava:

Dopis društava Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o. i Fantazija hoteli d.o.o. od 21. listopada 2019.g. upućen Vladi RH, Državnom odvjetništvu RH, Ministarstvu pravosuđa RH, CERP-u, Upravnom vijeću CERP-a, Ministarstvu državne imovine i dr.

 

Dopis Fantasylanda Vladi i DORH-u

Dokument od 21. listopada 2019.g. pod nazivom „Institucionalni kriminal – zlouporabe i nezakonitosti u postupanju državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske kojima je u razdoblju 2009.g. – 2019.g. onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen“

Kronika slučaja Fantasyland

G. Matković/Foto: press

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •