Predsjednica izrazila sućut obitelji: ‘Smrću Marijana Hanžekovića izgubili smo iskrenog humanista’

siječanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je brzojav sućuti obitelji Marijana Hanžekovića te istaknula kako je on bio jedan od najuglednijih hrvatskih odvjetnika i čovjek koji je iskreno živio vrednote humanizma. “S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući.

Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao”, napisala je Predsjednica u brzojavu sućuti.

“Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli”, poručila je te obitelji Hanžeković uputila iskrenu sućut.

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. Bio je ugledni pravnik, uspješan poduzetnik, sportski djelatnik i ljubitelj umjetnosti.

Predsjednica Grabar Kitarović, uz Marijana Hanžekovića i Franju Lukovića, bila je članica Trilaterale iz Hrvatske. Članovi Trilateralne komisije, kada stupe na neku državnu funkciju, istupaju iz članstva pa je u listopadu 2015. treći član Trilaterale, umjesto Grabar Kitarović, postao Emil Tedeshci.

Trilateralna komisija je privatno udruženje osnovano 1973. godine sa svrhom promoviranja bliskih odnosa SAD, Еurope i Japana. U Aziji ima danas članova iz Kine, Indije i drugih zemalja.

Osnivač je bio je David Rockefeller, jedan od vodećih članova iznimno bogate obitelji Rockefeller. Danas ima nešto manje od 400 članova, koji dolaze iz reda najviđenijih osoba iz poslovnog i političkog života.

Sućut obitelji Hanžeković uputili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

MP/Foto:pxll (Na fotografiji je uz Predsjednicu i pok. Marijana Hanžekovića, njegova kći Ana Hanžeković)

Komentari
Share Button