Protivnici Istanbulske najavili prosvjed u Splitu: ‘Plenković i njegov HDZ ne slušaju narod’

travanj 4, 2018 maxportal
Share Button

INICIJATIVA “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” održala je u Splitu konferenciju za novinare o prosvjedu koji će se održati 12. travnja na splitskoj rivi.Organizatorica prosvjeda Sanja Bilać rekla je kako želi da skup protekne civilizirano i da se na njemu vijore samo hrvatske zastave.

“Inicijativa se temelji na izražavanju nezadovoljstva zbog nametanja ideologije u obrazovni sustavi i milijardi koje će se ulagati u parapolitičke organizacije, a i ignoriranja građana koji izražavaju nezadovoljstvo”, kaže Bilać.

Na pitanje koliko ljudi očekuju na prosvjedu Bilać je rekla da ne zna, ali da “imaju vjere u hrvatski narod”.

Kristina Bašić, također jedna od organizatora najavljenog prosvjeda, pozvala je građane da se slobodno jave i sudjeluju u prosvjedu.

“Mi idemo srcem i taj prosvjed i poručit ćemo da se ne slažemo s ratifikacijom Istanbulske konvencije”, rekla je.

Ključni razlozi za organizaciju prosvjeda su, prema riječima Bašić, uvođenje rodne ideologije i to što rod postaje zakonski obvezna kategorija.

“Odvajanjem roda od spola, rod postaje zakonski obvezan i uvodit će se u obrazovni sustav. Dovest ćemo se u situaciju da ćete kroz obrazovni sustav morati djecu podučavati rodnoj ideologiji koja je neutemeljena i nedokazana, doveste ćete se u situaciju da vas netko proziva jer ne želite djecu podučavati nečemu što nema vrijednost”, kaže Bašić.

Bilać je na kraju napala Plenkovića i HDZ.

“Činjenica je da Plenković i njegov HDZ ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli. Na djelu je eutanazija demokracije. Građanima se oduzima pravo na kritičko razmišljanje”, rekla je.

MP/Hina/foto:pxll

Komentari
Share Button