Šešelj se hvali s kim je surađivao, tko mu se i danas sviđa u Hrvatskoj, spominje poznata imena

travanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ovog je tjedna u “Ćirilici”, koju vodi glavni Vučićev novinar u Srbiji Milomir Marić, , govorio o tome s kim si je u Hrvatskoj bio dobar i tko mu je sve pomagao.“Puhovski je imao tri čiste da te brani…”

“Osuđeni ratni zločinac koji je zgazio hrvatsku zastavu… Žarko Puhovski je jedini čovjek koji je rekao jučer u novinama i HRT da je Šešelj čovjek koji je osuđen u Haagu zbog verbalnog delikta, to je trebalo imati tri čiste jučer reći kad si ti bio čovjek koji je klao u Jasenovcu, a ne neke ustaše…”, započinje voditelj.

“Ti znaš tko je Zdravko Tomac, mladiću…”, odgovara Šešelj, “Zdravko Tomac je objavio jedan znanstveni tekst u časopisu “Savremene političke teme” i već u prvom pasusu mene citirao u pozitivnom kontekstu”, kaže Šešelj… “A ja sam tada bio asistent na fakultetu… možda nisam još ni magistrirao, a on profesor na fakultetu mene citira”, kaže Šešelj hvaleći se.

Šešelj se sjetio i Vladimira Šeksa koji je početkom osamdesetih branio, kaže, ne njega nego njegovog izdavača, ali mu je kasnije svejedno dao knjigu s posvetom “divnom čovjeku Vojislavu Šešelju”, koju kaže još čuva.

Usto je spomenuo kako je Šeks sjajan odvjetnik.

No dok je to opće poznata stvar – a i ne takoo čudna, s obzirom da je Šeks inače branio disidente od komunističkog režima SFRJ, gdje je neovisno o svom političkom habitusu spadao i Šešelj – ostalo baš i nije toliko poznato.

“Evo Puhovski je jučer imao tri čiste da te brani, i s njim si bio dobar, i s cijelom tom zagrebačkom elitom”, rekao je voditelj, na što je Šešelj uzvratio:

“Bio sam dobar s Praksisovcima…

“Bio sam si dobar s tim Praxisovskim krugom u Zagrebu kojeg je predvodio Rudi Supek, gdje su bili Gajo Petrović, Milan Kangrga, (Žarko) Puhovski i njegova tadašnja supruga Nadežda, Čačinović, Vesna Pusić je bila, i kad sam napao Kardelja – na filozofskom fakultetu u Zagrebu na sociološkom jednom simpoziju, imao sam referat, i žestoko sam napao Kardelja – prvo je Savez boraca kad se čulo da ja dolazim – a to je iza moje zeničke robije, to je 86. – tražio da mi se zabrani dolazak u Zagreb tako da ovo nije ništa novo, prvo su mi komunisti zabranjivali da dođem u Zagreb, sad ustaše…”

“Čekaj je li to zadnji put da si bio u Zagrebu”, pita voditelj.

“Nisam poslije više nikad išao, to je posljednji put”, kaže Šešelj, “Ja dođem u Zagreb i na Filozofskom fakultetu, ja raspravljam. Svi su oni stali u moju obranu, a CK Saveza komunista Hrvatske organizirao je ekipu režimskih intelektualaca da me napadne. I znaš ko je bio na čelu te ekipe?

Prof. dr. Svetozar Livada. Svaka mu čast što se sad bori tamo, što dokazuje progon Srba i sve to, ali je tada on bio ideološki žec centralnog komiteta i naravno nije mi bio dorastao…

Ostane ideološki i Kardelj razvaljen, nitko se kasnije nije na njega ideološki pozivao…”

Kasnije je rekao da bi smio ući u Hrvatsku ilegalno i pojaviti se sred Zagreba, a voditelju nije jasno zašto je Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku. Šešelj to objašnjava time što je bio po povratku sa “službenog puta” u medijskoj izolaciji, nije mogao doprijeti do javnosti, pa se sjetio malo “zapaliti Hrvatsku” kako bi dospio u medije u Srbiji: “Kad god ja malo benzina bacim, cijela Hrvatska gori”.

I tako ja nađem neku temu, umiješam se u njihove izbore, priča Šešelj, “i napao me Ivo Josipović. On me je najćešće napao. Mjesec dana pred njihove izbore on je imao 11 posto prednosti, u odnosu na Kolindu. I ja odlučim kako da mu uzvratim, i ja podržim njega na izborima. Mladen Naletilić Tuta (bio je sa Šešeljem u zatvoru, op. MH) mi je dostavio neke podatke, da je njegov otac bio oficir, to je bila deveta dalmatinska brigada koja je oslobodila Široki brijeg. I oni su tamo ubili sve ustaše kad su se predalipobili su sve fratre Franjevce koji su im došli šakaali pobili i dosta civila.

I u tom pismu ja hvalim prvo njegovog oca, ja imam sve te podatke otac mu je oficir u toj brigadi…

“Hvališ što je ubijao ustaše”, pita voditelj.

Pa dobro kažem nije baš morao civile al… eto, nema veze. ”

I onda ga podržim na izborima da ćemo mi zajedno vladati Balkanom… da će mi on pomoći osloboditi Republiku Srpsku Krajinu i sve… i ode Josipović niz vodu…

Reklo bi se da Šešelj ipak sebi daje previše na važnosti oko utjecaja na izbore. No zanimljiv je i nastavak, o tome zašto mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku:

“Na 20 godina mi je zabranila vlada… Tomislav Karamarko… oni su dali službeno priopćenje…”, kaže Šešelj i pojašnjava da nikad nije o tome dobio ništa službeno nego je o tome doznao iz medija.

Ostatak emisije – ako vas zanima gledati dva sata četničkih lupetanja – možete pogledati u videu:

IZVOR:narod.hr

Komentari
Share Button