Škoro se usporedio Franjom Tuđmanom, sin Miro spustio ga na zemlju!

lipanj 23, 2020 maxportal
Share Button

Iako se Miroslav Škoro već tijekom predsjedničke kampanje biračima predstavljao da je baš on, a ne Plenkovićev HDZ, pravi baštinik politike i doktrine Franje Tuđmana, jučer je vođa Domovinskog pokreta otišao korak dalje; svoju stranku usporedio je s originalnim HDZ-om, onim iz 1990. godine.“Istina je: Mi jesmo pokret opasnih namjera, ali za političku oligarhiju, a ne za žene. Povijest se često ponavlja. To ovih dana pokazuju brojni, od političkog podzemlja organizirani napadi na Domovinski pokret. Stalni porast potpore DP-u i objava naših izbornih lista na kojima je najviše žena, najviše doktora znanosti(…) izazvali su veliku paniku u redovima SDP-a i HDZ-a.

Kao što su uoči prvih demokratskih izbora, početkom 1990., tadašnji HDZ predvođen dr. Franjom Tuđmanom proglasili “strankom opasnih namjera”, tako sada od naroda otuđeni duopol HDZ-SDP želi Domovinski pokret proglasiti POKRETOM OPASNIH NAMJERA… Za sve ostale, a to znači za veliku većinu hrvatskog naroda, mi smo 2020. ono što je HDZ bio 1990.; izvor i oslonac nade”, poručio je na Facebooku.

Škorine tvrdnje za Jutarnji list komentirao je sin prvog predsjednika RH i HDZ-ov kandidat u drugoj izbornoj jedinici dr. Miroslav Tuđman.

Škoru je Sanader primio u HDZ. Kad je Karamarko preuzeo stranku Škoro je napustio HDZ.

– Miroslav Škoro je izjavio da ‘duopol HDZ-SDP želi Domovinski pokret proglasiti POKRETOM OPASNIH NAMJERA’, pa zaključuje ‘mi smo 2020. ono što je HDZ bio 1990. – Zato jer mi svoje volimo’. Ta izjava otkriva samo ono što Domovinski pokret nije, a Miroslav Škoro želi biti.

SDP 1990. nije želio nego je proglasio HDZ strankom opasnih namjera jer je HDZ ponudio plan i program  za suverenu i neovisnu hrvatsku državu, za izlazak iz Jugoslavije i promjenu međunarodnog poretka u kojoj bi hrvatski kao i svi bez-državni narodi imali svoje ravnopravno mjesto. Hrvatski se narod identificirao s tim programom i politički i emocionalno.

Predsjednik Tuđman govorio je u ime hrvatskoga naroda u onoj mjeri u kojoj je za svoj program dobivao potporu na izborima. Škoro osim želje, jer ‘svoje voli’, nema ni programa i plana kako ostvariti svoje žudnje i ljubavne strasti, ali zato i prije izbora tvrdi da govori u ime ‘velike većine hrvatskog naroda’.

Škoro je zaigrao isključivo na kartu emocija jednoga dijela biračkoga tijela. U politici mora postojati prava mjera između emocija i želja, te razboritosti i mogućnosti s druge strane. Izjave koje su samo podgrijavanje nacionalnih emocija bez pravih argumenata, imaju za posljedicu političke afere, sukobe i proizvodnju neprijateljstva.

No, davno je već rečeno da i prijateljstvu i neprijateljstvu treba postaviti izvjesne granice kako nam prijateljstvo ne bi postalo opasno, a mržnja isključila svaku mogućnost izmirenja – poručio je Miroslav Tuđman.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, koji je se te 1990. kao dobrovoljac priključio specijalnoj postrojbi MUP-a, danas je za Jutarnji list rekao kako je “Škoro zakasnio samo 30 godina”.

– HDZ je danas upravo tamo gdje ga je pozicionirao naš prvi predsjednik i utemeljitelj HDZ-a – kaže.

Iz vladajuće stranke neslužbeno poručuju da “Škoro nastavlja svakodnevno proklizavati, čak i na suhom”.

– Brojnim je izjavama pokazao ne samo da ni u tragovima nije nalik Tuđmanu, nego i da ne razumije Tuđmanovu politiku – kažu.

Sugovornik iz vrha HDZ-a podsjeća na njegovu ratnu epizodu.

– Ako se netko poziva na 90. i uspoređuje, kad je počeo rat, trebao je ostati tu i boriti se za Hrvatsku ili barem biti član HDZ-a.

M. Marković/Foto:hdz/morh

 

Komentari
Share Button