SRUŠIO SE AVION SRPSKE VOJSKE Jedan pilot je poginuo, drugi je životno ugrožen

travanj 11, 2018 maxportal
Share Button

Avion srpske vojske srušio se jutros oko 9.30 sati kod Kovačice, 50-ak kilometara sjeverno od Beograda. Jedan pilot je poginuo, drugi teško ozlijeđen. Prošle godine, gotovo na isti dan, iz iste jedinice i u istom tipu avionu, poginula su dva pilota Vojske SrbijePrema neslužbenim informacijama piloti su se katapultirali iz aviona, jedan od njih je poginuo, a drugi je u teškom stanju.

Poginuli pilot je major Robert Kaloci iz Kovina, a njegov kolega major Aleksandar Matić je u teškom stanju ali nije životno ugrožen, službeno su priopćili su iz Vojske Srbije. Za majora Kalocija  srbijanski mediji pišu da je bio jedan od najobučenijih pilota u Vojsci Srbije.

Kurir javlja kako je riječ o supergalebu G4, trenažnom avionu koji je bio na redovnoj letačkoj obuci.

Riječ je o avionu sa turbo-mlaznim motorom, koji leti okviru 252. eskadrile RV i PVO, stacionirane na aerodromu u Batajnici.

“U nesreći koja se danas dogodila u području općinee Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu „Super galeb G-4“, poginuo je pilot major Robert Kaloci, a ozlijeđen pilot major Aleksandar Matić u svjesnom stanju je prevezen i zbrinut na Vojno medicinskoj akademiji.”, navedeno je u priopćenju Ministarstva odbrane.

Major Kaloci je obavljao dužnost probnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra, bio je u braku i imao sina.PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA PADA AVIONA: Piloti se katapultirali, jedan poginuo! POTRESAN PRIZOR, NA NJIVI KACIGA I SEDIÅ TE!

Avion je pao na njivu, a mještani tvrde da se čulo kako je motor prestao raditi.

– Bio sam kod kuće kada se začuo prestanak rada motora aviona i vidio da su se dva pilota katapultirala. Na licu mjesta se može vidjeti i krater – kazao je svjedok nesreće D. B. iz Kovačice.

Hitna pomoć je na mjestu nesreće, a pravcu Kovačice upućeni su i helikopteri.

Prošle godine, gotovo na isti dan, u istom tipu avionu i iz iste jedinice u Batajnici tijekom rutinskog leta na obuci poginula su dva pilota Vojske Srbije Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk.

M.M. /foto:kurir.rs

Komentari
Share Button