Što je Vesna Pusić tražila na sastanku s premijerom Plenkovićem?

veljača 14, 2017 maxportal
Share Button

BIVŠA ministrica vanjskih poslova i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić sastala se s premijerom Andrejom Plenkovićem. Iako je moguće da su razgovarali i o eventualnom angažmanu ministrice vanjskih poslova u diplomaciji ili novoj kandidaturi za tijela UN-a, nakon neuspješne kandidature za glavnu tajnicu, krenule su špekulacije da se razgovaralo o mogućim novim političkim paktovima, piše HRT.Je li se na sastanku Plenković – Pusić razgovaralo o suradnji HDZ-a i HNS-a, u slučaju pucanja suradnje s MOST-om? U HNS-u odgovaraju, kao i mnogo puta ranije, da s HDZ-om neće biti suradnje.

Bivša hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić bila je zadnja među kandidatima, s jedanaest obeshrabrujućih glasova, najviše od dvanaest kandidata, što ju je, kako god se opravdavala drugačije, očito potaknulo da odustane od utrke za mjesto glavne tajnice UN-a.

S takvim poraznim rezultatima, dokazalo se mnogi glasovi iz domovine – koji su se dizali protiv kandidature Pusić, bili u pravu kad su tvrdili da ona nije prava kandidatkinja za tu poziciju.

Udruga U ime obitelji prva je odlučila pokrenuti peticiju putem koje su građani mogu izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom Vlade da pruži potporu Vesni Pusić za kandidaturu za glavnu tajnicu UN-a.

U pismu upućenom predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović, predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću, prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku i potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu, podsjetilo ih se da je Ministarstvo vanjskih poslova, za vrijeme dok je Vesna Pusić bila ministrica, dodijelilo novac udruzi Documenta na čelu čijeg je upravnog odbora njezin brat Zoran Pusić, pozvavši Hrvatsku vladu na „odlučnu borbu protiv svih oblika korupcije“ i „prekid s nagrađivanjem onih koji neprofesionalno obavljaju svoj posao“.

MP/hrt/narod.hrKomentari
Share Button