Turudić pisao Predsjednici: “Odustajem, želim Vas zaštititi od naručenih napada”

srpanj 8, 2017 maxportal
Share Button

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić poslao je pismo predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović u kojem ju izvještava da odustaje od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda.S obzirom da je predsjednica bila u dvojbi između Turudića i kotroverznog i moralno vrlo upitnog Đure Sesse, suca Vrhovnog suda, u javnosti se stvara dojam da bi predsjednica  mogla Sessu predložiti za predsjednika Vrhovnog suda.

Pismo suca Turudića objavljujemo u cijelosti:

“Poštovana predsjednice Republike Hrvatske, prvenstveno, želim Vam zahvaliti što ste me uvrstili u red kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Želim Vas obavijestiti da odustajem od kandidature iz razloga što ne želim otežavati Vašu poziciju.

U posljednjih nekoliko tjedana izložen sam orkestriranim i naručenim napadima u medijima, a zbog dvadesetogodišnjeg poznanstva s notornim Zdravkom Mamićem. Nikada se nisam služio lažima i obmanama i bio bih moralna ništica kad bih zanijekao tu činjenicu.

Napominjem da nikada navedenom nisam pogodovao niti sam sudjelovao u donošenju niti jedne odluke koja bi se njega ticala.

U odnosu na ove navode napominjem da sam kao sudac Odjela za USKOK podvrgnut sigurnosnim provjerama za koje sam dao pristanak.

Kao naručitelje sam prepoznao ljude iz političkog života koji imaju bitno dublje odnose ne samo s imenovanim nego i sa puno većim brojem osoba protiv kojih se vode kazneni postupci.

Ponosan sam što mi se kao glavni ”krimen” u dvadeset šestogodišnjoj sudskoj praksi stavlja samo to, a pritom se zanemaruju činjenice da sam vodio niz složenih kaznenih postupaka zbog kojih smo moja obitelj i ja bili pod višegodišnjom policijskom zaštitom, a istovremeno i višegodišnje obnašam dužnost predsjednika brojem i složenošću predmeta najopterećenijeg suda u Republici Hrvatskoj kao i da sam hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, nositelj Spomenice domovinskog rata predsjednika dr. Franje Tuđmana 1990. i 1992. i odlikovanja Redom hrvatskog pletera.

I nadalje ću se truditi kao i do sada obnašati svoju dužnost profesionalno i pošteno radi vlastite ispunjenosti, a za dobrobit Republike Hrvatske”, napisao je Turudić u pismu Predsjednici.

D.L. /Foto:

Komentari
Share Button