U Split grb HOS-a zaliven crvenom bojom

rujan 17, 2020 maxportal
Share Button

Na ulazu u Split crvenom je bojom išaran grb HOS-a. O svemu su se oglasili iz HSP-a.“Jučer smo svjedočili još jednom planiranom vandalskom činu u kojem je oskvrnjen jedan od simbola Domovinskog rata i stvaranja Hrvatske države. Crvenom bojom (koja asocira na zločinačku zvijezdu petokraku) poliven je grb HOS-a pod kojim je poginulo više od 700 časnih branitelja kako bismo danas imali svoju državu, nažalost ne onakvu kakva bi trebala biti.

Po pitanju ovakvih tema ništa se ne događa slučajno već pomno planirano jer postoje oni koji se još uvijek nisu pomirili s činjenicom da je u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu stvorena Republika Hrvatska.

Kazneni zakon RH u čl. 349. propisuje: „Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.“

Hrvatska stranka prava smatra da je kazneni zakon potrebno nadopuniti na način da se u odredbu navedenog članka uvrsti i dio koji se odnosi na izvrgavanje ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju svih simbola Republike Hrvatske, a to su zasigurno grbovi ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, u ovom slučaju konkretno HOS-a.

Još jednom velike zahvale Torcidi Bilice na muralima s grbovima Četvrte gardijske brigade, Hajduka i HOS-a te im i ovim putem pružamo potpunu podršku”, stoji u priopćenju HSP-a.

R.I. /Foto: HSP

Komentari
Share Button