Vlasnik Peveca nudi 100 tisuća kuna za informaciju o napadaču na Bubala

veljača 7, 2017 maxportal
Share Button

Više od mjesec dana od fizičkog napada na člana uprave Peveca Krešimir Bubalo počinitelji nisu otkriveni, pa je predsjednik uprave tvrtke Jurica Lovrinčević, osobno raspisao nagradu u visini od 100.000 kuna za osobu koja će pomoći policiji u otkrivanju počinitelja, odnosno nalogodavca napada.“Točno je da sam donio ovakvu odluku. Uz suglasnost MUP-a i Krešimira Bubala, sa 100.000 kuna vlastitih sredstava nagradit ću osobu koja policiji da obavijesti radi otkrivanja počinitelja napada na Krešimira Bubala. Naime, i kao predsjedniku Uprave Peveca d.d. koje je Krešimir Bubalo član i kao njegovom prijatelju jako mi je stalo da se otkriju napadači, osobito nalogodavac ovog nemilog događaja”rekao je  Lovrinčević za Index.

“Na ovaj način želim pomoći policiji, kojoj se ujedno ovom prigodom zahvaljujem na svim radnjama koje poduzima kako bi otkrila počinitelje ovog kaznenog djela. Stoga molim sve one koji imaju određenih saznanja o napadu da obavijeste policiju,“

Krešimir Bubalo, bivši osječki gradonačelnik, pretučen je pred Novu godinu ispred svog stana u Sesvetama. Prije nego što je postao gradonačelnik Bubalo je radio je u bankarskom sektoru, a dolaskom u Pevec i uvidom u dokumente neki poslovni potezi bivših direktora izazvali su njegovu sumnju.

Uoči napada istraživao je moguće malverzacije u toj tvrtki, u kojoj djeluju dvije struje dioničara – vlasnika Samoborke Želimira Kordića, koji je najveći pojedinačni suvlasnik Peveca, i vlasnike osječke Dicentre Jurice Lovrinčevića.

Krajem prošle godine stečajni upravitelj Peveca Darko Šket dobio je otkaz, a kao strateg tvrtke doveden je Krešimir Bubalo, bivši gradonačelnik Osijeka. Lovrinčević je tvrdio da je Šket ugovorio niz štetnih poslova, te da je sinu vlasniku Samoborke prodao halu kod Rijeke vrijednu 6 milijuna kuna za tristo tisuća kuna.

MP/foto:

Komentari
Share Button