ZAGREB: Upali u odvjetnički ured, pretukli ga i odnijeli 130.000 kuna

srpanj 19, 2017 maxportal
Share Button

Nekoliko naoružanih muškaraca upalo je u utorak popodne u odvjetnički ured u Ulici Izidora Kršnjavoga u Zagrebu. Odvjetniku T. H. i još jednom muškarcu su prijetili vatrenim oružjem i tukli ih te su ukrali 130.000 kuna.NAapad se dogodio u utorak između 13 i 14 sati kad je nekoliko je nepoznatih počinitelja prijeteći vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage počinilo razbojništvo, objavila je policija.

Iako navode samo inicijale odvjetnika na navedenoj  adresi u Zagrebu odvjetnički ured ima Tomislav Hotko koji je 2015. zastupao krijumičare droge, poznate kao “Dileri s kariba” koji su nepravoćno bili osuđeni na ukupno 73 godine zatvora.

Tomslav Hotko i njegov partner odvjetnik Igor Skupnjak našli su se u neobičnoj pravnoj situaciji jer ih je sutkinja Mihela Gordana Grahovac, zbog neodazivanja na sud drastično kaznula.

Bio je to epilog činjenice da im je branjenik  Miroslav Mike Aničić otkazao punomoć, oni nisu došli, a sutkinja Aničiću zabranila otkazivanje punomoći jer je do tada više puta mijenjao branitelje te na taj način opstruirao suđenje.

Odvjetnika Igora Skupnjaka kaznila je s 50.000 kuna, a Tomislava Hotka s 20.000 kuna te podmirenje troškova neodržane rasprave u iznosu od 16.000 kuna. Kada se obojica nisu pojavila niti sutradan ponovno je Skupnjaka kaznila s 50.000 kuna, a Hotka s 20.000 kuna.  Ukupno  156.000 kuna

Na ove odluke odvjetnici su se žalili Vrhovnom sudu koji je prihvatio njihove žalbe. Vrhovni sud utvrdio je kako se odvjetnici nisu trebali niti pojaviti u sudnici jer im je Miroslav Aničić ranije otkazao punomoć o čemu su obavijestili sud.

MP/foto:Komentari
Share Button