DRAMA U MONTE CARLU: Đoković iskoristio tek 10. meč loptu protiv Ćorića

travanj 18, 2018 maxportal
Share Button
Dva sata i 16 minuta trajao je meč 2. kola ATP 1000 turnira u Monte Carlu. Namučio je naš Borna Ćorić bivšeg najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića koji je na kraju ipak slavio 7:6(2), 7:5… Srpski je tenisač nakon susreta pohvalio našu najveći nadu. ‘Imao sam šansu za dupli break, ali Borna je počeo bolje igrati. Tie-break je bio dobar pa sam onda i dobro počeo drugi set. Držao sam svoj servis i stvarao šanse za dupli break. Na 5:3 nisam iskoristio nekoliko lakih forehanda, a potom je uslijedio gem s mnogo meč lopti…’, rekao je na kraju meča Novak Đoković i nastavio:

‘Ipak, generalno sam zadovoljan načinom na koji sam ostao fokusiran nakon neiskorištenih meč lopti.’

A nije ih iskoristio čak devet. Borna Ćorić namučio je nekadašnjeg najboljeg svjetskog tenisača kojeg su ozljede izbacile iz samog vrha. No, daleko od toga da je Đoković bivši, trebat će mu vremena da se vrati u staru formu, a Borna Ćorić nije uspio iskoristiti protivnikovu lošu formu.

Spasio je Borna čak devet meč-lopti, za desetu više nije imao snage ni koncentracije, no na samom kraju meča ‘zaradio’ je prijateljski zagrljaj i iskrenu čestitku Novaka Đokovića…

‘Nije lako, nisam odigrao previše mečeva u posljednjih devet mjeseci. I dalje mi nedostaje igra i više jakih mečeva’, priznao je Đoković i zaključio:

‘Ovo je bio odličan meč i dobar test jer je Borna Ćorić u sjajnoj seriji, pun je samopouzdanja poslije dobrih izdanja u Indian Wellsu i Miamiju. Pokazao je to i ovdje. Nije bilo lako pobijediti ga, nimalo… Borna je sjajna osoba, mogu reći prijatelj, ali prije svega izuzetno nadaren momak pred kojim je sjajna budućnost.’

mp/foto:

Komentari
Share Button